Eskişehir 1'inci Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmada, şehit yakınları ve avukatları ile tutuksuz sanık Albay Veysel Özbay'ın avukatı Kerim Koçer hazır bulundu. Duruşmada ilk olarak mahkeme heyeti tarafından talimat yoluyla alınan tanık beyanları okundu. Beyanların ardından söz alan şehit piyade er Onur Fikret Dülger'in babası Zekai Fırat Dülger, şehit ailelerinin duruşmadan soğutmak ve olayın örtbas edilmek istendiğini öne sürdü.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın Filistin'de ölen 72 kişi için 3 gün yas ilan edildiğini açıkladığını anımsatan Dülger, 25 asker için yas ilan edilmemesini eleştirerek bu durumun kendilerini üzdüğünü ifade etti.

Duruşma sonunda şehit yakınlarının avukatları, tutuksuz sanıkların tutuklanmalarını ve olay yerinde bağımsız bilirkişi heyeti ile yeniden keşif yapılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na elindeki bilgi ve belgeleri göndermesi için yazılan müzekkere cevabının beklenmesi ve 2 Ekim 2014 tarihinde mahkeme heyeti tarafından belirlenecek bilirkişi heyeti ile birlikte olay yerinde yeniden keşif yapılması kararını vererek bir sonraki duruşmayı 28 Ekim 2014 tarihine erteledi.

Editör: TE Bilisim