Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı halkına yaşanabilir bir Odunpazarı vaat ettiklerini belirterek, 'Çocukları ve kadınları mutlu bir Odunpazarı vaat ediyoruz. Bize bu konuda olumlu katkı verirseniz teşekkür ederiz' dedi.

BORÇLANMADAN BORÇ ÖDEDİK

2013 yılında 137 milyon lira olan harcama tutarını 2014 yılında 120 milyon liraya indirdiklerini vurgulayan Kurt, 'Hem belli miktarda borç ödemesi gerçekleştirdik hem de yeni borçlanma yapmadık. Göreve gelir gelmez ilk yaptığımız iş, çalışanlarımızın ekonomik ve sosyal durumunu düzeltmeye yönelik oldu. Hem toplumsal denge sözleşmesiyle bütün memurlarımıza en üst düzeyde bir tazminat ödedik hem de çalışanlarımızın insan gibi yemekhanede yemek yemesini sağlayacak ortam hazırladık. Bir an önce çalışanlarımızın çocukları için çocukların mutluluğu için kreş yaptık' diye konuştu.

YATIRIMLAR ŞİŞİRİLMİŞ

Kurt, önceki dönemde, başka bir görüş tarafından hazırlanmış yatırım programı ve bütçeye yön verdiklerini dile getirerek, 'O nedenle bazı noktalarda uyuşamadığımız işleri yapmadık gerçekleştirmedik. Çünkü bizim tercihimizde yok. Ama 2013 yılında, 2014 yılında yapılacak seçim hesaba katılarak, yatırımlar şişirilmiş, abartılmış. Yoksa Odunpazarı Belediyesi'nin o gücü yok. Ama olağanüstü bir borçlanmayla olağan üstü bir yatırım şişirmesi yapılmış' dedi.

YAPILMASI GEREKEN İŞLER YAPILMAMIŞ

2014 yılına yönelik yapılması gereken işlerin eski belediye başkanı tarafından yerine getirilmediğini ifade eden Kurt, şunları söyledi: 'Ocak ayında, Şubat ayında yapılması gereken ihaleler yapılmamış. Yasa gereği Nisan ayında bu ihalelere düğmeyi bastığımız halde Haziran ayında anca ihaleleri yapabildik. Onun için yatırımlarımızda bazı eksikler söz konusu.'

FAALİYET RAPORU BAŞARILI

Kurt, ' Keşke o dönemin başkanı aday olmayacağı çok açıkça belli olduğu halde rutin işleri yapsaydı. Bazı konularda 2013 yılının Aralık ayında 5'er yıllık, 10'ar yıllık sözleşmeler yapılmış. Şimdi bizim burada ister istemez elimiz kolumuz bağlanmış. Dolayısıyla burada bu engellemelere rağmen bu faaliyet raporu çıkmıştır. Ben faaliyet raporunda açıkça başarılı bir belediye görüyorum. Hangi sözü vermişsek insanlara onu gerçekleştirmeye gayret etmişiz. Oranlara baktığımız zamanda yetmişin üstünde hepsi. Pek çok alanda yüzde yüzleri yakaladık performanslarda.'


KEŞKE DAHA ÖNCE YAPILSAYDI

Küçük sanayi sitesi ve Gündoğdu ile ilgili eleştirilere de değinen Başkan Kurt, şöyle konuştu: 'Özellikle Gündoğdu ve Küçük Sanayi ile ilgili bazı şeyleri Eskişehirlilerle paylaştık ama anlaşılmadığını görüyorum. Bir kez daha anlatmak istiyorum. Keşke Odunpazarı Belediyesi daha önce buraları kentsel dönüşüm içinde projelendirebilseydi. Bizde onu devam ettirebilseydik ama yapmamış, yapamamış' dedi.

SİYASETİ BIRAKIRIM

2015 yılı içerisinde küçük sanayi sitesindeki dönüşümü başlatacaklarını bildiren Kurt, 'Özellikle Küçük Sanayi Sitesi on yıllardır Eskişehir'in en büyük sorunu iken şehir merkezinde koskoca çöküntü alanına bakılmamış. Evet, biz bakacağız. Çok ciddi gelişmeler var. Çok ciddi bir adım atacağız ve 2015 yılı içersinde küçük sanayi sitesindeki dönüşüm başlayacak. Bunu yapamazsak çok net her yerde söyledim, her yerde de söz verdim ben siyaseti bırakırım' dedi.

BAKANLIĞIN KUCAĞINA ATTI

Kurt, Gündoğdu ile ilgili eleştirilere de 'Keşke Gündoğdu'da Odunpazarı Belediyesi daha önceden almış olduğu dönüşüm kararından ya da yönetim kararından vazgeçmeseydi ama vazgeçti ve bunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kucağına attı. Şu anda bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Odunpazarı Belediyesi'ne 'Buyurun kardeşim siz yetkilisiniz bizim adımıza bu planları siz yapın' demediği sürece Odunpazarı Belediyesi'nin yapabileceği hiçbir şey yok' diye yanıt verdi.

TOKİ ESKİŞEHİR'DE BAŞARISIZ

Kurt, 'TOKİ ile ilgili çok şey söylemek istemiyorum. TOKİ Eskişehir'de başarısızdır. Biz TOKİ'nin çalışma koşullarında düzleme olur ise birlikte çalışabiliriz değilse, TOKİ maalesef Eskişehir'de başarılı olmamıştır' dedi

SAVURGAN DEĞİLİZ

Savurgan değil, kaynaklarını iyi kullanan bir belediye olduklarının altını çizen Kurt, 'Bir yıl içinde araç kiraları ve araçlar için ödenen 5 milyon küsur, biz bugün yeni araçlarımız geldi. Yakında Eskişehirlilerin görme imkanı olacak. 76 tane aracı 6 milyon liraya aldık. Dolayısıyla savurganlık değil belediyemizin kaynakları iyi kullanan bir belediye olmaya gayret ettik' diye konuştu.

BEŞTE BİRİYLE YAPTIK

İşten çıkarmalarla ilgili de 'Biz işçi çıkarma konusunda çok titiz çok düzgün davranan bir yönetim olduk. Usule uymayan taşeron zabıtayı yenilemedik. Asla ve asla Odunpazarı Belediyesi'nin etkinlikler için harcadığı para tamamen kendi imkanlarıyla gerçekleştirdiği için geçmiş dönemde aynı nitelikteki bir etkinliğin ne kadar olduğunu gösterdim. Biz geçen dönem yapılan masrafın beşte birine her türlü etkinliğin aynısını gerçekleştirdik' dedi.

BİZ 50'YE YAPTIK

Kurt, harcama tutarlarıyla ilgili eleştiriler için ise 'Kaç para harcadık onu söyle kardeşim. Denetim raporu elinizde. Deyin ki Burhan Bey ya da AKP'li belediyenin 10 liraya yaptığı işi 150 liraya yaptığınız de. Öyle bir şansınız yok ki. AKP'li belediyenin 150'ye yaptığını biz 50'ye yaptık. 100'e yaptığını biz 30'a yaptık. Dolayısıyla da eleştiride de ucu açık şüphe uyandıracak şekilde konuşulmaması lazım' diye konuştu.

ODUNPAZARI ESKİŞEHİR'İN MERKEZİ OLACAK

Odunpazarı'nın Eskişehir'in merkezi olacağını söyleyen Kurt, 'Şimdiye kadar olmadı niye çünkü Odunpazarı'nda karanlık vardı. Ampuller bile yanmıyordu. İnsanlar sokaklarda gezemiyordu. Esnaflar Odunpazarı'na gidip sabah beşte dükkanını açamıyordu. Şimdi bunları değiştiriyoruz. Artık sabah beşte açılır gece on ikiye kadar Odunpazarı'nda esnaf çalışır, alışveriş yapar, para kazanır' şeklinde konuştu.

MUTLU BİR ODUNPAZARI

Kurt, açıklamasında şunları kaydetti: 'Biz Eskişehir Odunpazarı halkına yaşanabilir biz Odunpazarı vaat ediyoruz. Çocukları ve kadınları mutlu bir Odunpazarı vaat ediyoruz. Bize bu konuda olumlu katlı verirseniz teşekkür ederiz. Biz 38 meclis üyesi arkadaşımız 5 yıl burada birlikte yöneteceğiz. Kararlar alacağız alıyoruz da. Ben bu nedenle bir yıl boyunca yaptıklarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.'


Editör: TE Bilisim