Muttalipli Hacı Hilmi Efendi'nin 55'inci ölüm yıldönümünde isminin verildiği Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu ve Camii'nin açılış programına; Vali Özdemir Çakacak, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Tepebaşı Kaymakamı Dr. Erdinç Yılmaz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Müftüsü Bekir Derek, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
TOPLUM İÇİN BULUNMAZ FIRSAT
Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program Hacı Hilmi Okur Hoca Efendi'nin özgeçmişinin okunmasıyla devam etti. Daha sonra programın açılış konuşmasını yapan Vali Çakacak, 'Bugün, 125 öğrenci ve 90 yatak kapasiteli Muttalip Hacı Hilmi Efendi Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu ve Camiinin açılışı için bir araya geldik. Kur'an-ı Kerîm, tüm insanlığın hidayeti adına nazil olmuş son ilahî mesajdır. Kur'an-ı Kerîm, kendisine başvurduğumuz sürece önümüzü aydınlatır, hakkı batıldan ayırmayı öğretir; bizi rahmete, berekete ve esenliğe ulaştırır. Bu manada Yüce Kitabımızın nesillerimize öğretilmesi ve Rabbimizden gelen ilahî mesajların açıkça anlaşılmasında Kur'an kursu hizmetlerinin büyük önemi vardır. Bu kurslar vasıtasıyla çocuklarımız, Kur'an-ı Kerîm'i okumasını öğrenme ve mealiyle birlikte okuma alışkanlığı kazanma imkanını elde ediyorlar. Bunun yanında dinimiz İslam'ın temel esaslarını öğrenme, millî ve manevî değerlere önem verme, Peygamberimizin örnek hayatını öğrenerek ahlakî davranışlar sergileme imkanı da elde edebilmektedirler. Bunun için Kur'an Kursları, çocuklarımız başta olmak üzere hem anne - baba hem de toplum için bulunmaz bir fırsattır' dedi.
YARDIMSEVERLERE TEŞEKKÜR
İl Müftüsü Bekir Gerek ise caminin özelliklerinden bahsetti. Cami için çalışmaların 2013'te başladığını ve 2015'te temelinin atıldığını belirten gerek, '2019 Temmuz ayında da hizmete açıldı. Bu cami için 750 bin lira yardım toplandı ve yaklaşık 5 milyon liralık bir harcama yapıldı. Kur'an kursumuz 125 öğrenci ve 90 yatak kapasiteli' diye konuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, ise cami için emeği geçenlere teşekkür etti. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, dini konularda öğretici olma görevinin diyanete verildiğini ve bu konuda birçok çalışma gerçekleştirdiklerini kaydederek emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmalardan sonra Vali Çakacak, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Tıraşçı ve diğer protokol üyeleri, Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu ve Camii'nin yapımında maddî ve manevî desteği olan başta hayırsever Şerafettin Törü olmak üzere tüm hizmet sahiplerine teşekkür belgesi verdi. Açılış duasından sonra program kurs binasının gezilmesiyle sona erdi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim