Büyükşehir Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi ortaklığıyla 2014 yılının Eylül ayından bu yana yürütülen proje ile Nar Çiçeği Kooperatifi, kadınların ekonomik yönden güçlendirilmesi ve iş gücüne katılımını arttırılmasını hedefliyor.

Programın açılış konuşmasını yapan Nar Çiçeği Kadın Kooperatifi üyesi Şermin Kuşçuoğlu, kooperatifin hizmet ağını genişletebilmek için web sitesi tasarladıklarını anlattı. Kuşçuoğlu, 'Nar Çiçeği Meyve Veriyor projesi ile şimdiye kadar kooperatif üyesi kadınlara, toplumsal cinsiyet eşitliği, satış ve pazarlama teknikleri, web sitesi işletmeliği ve girişimcilik eğitimleri verildi. Kooperatifin tanıtım ve sipariş alanını genişletmek amacıyla bir web sitesi tasarlanarak hizmete açıldı. Ürün çeşitliliğini korumak ve talebi karşılayabilmek için demirbaşlar alındı. Hammadde ve ürün mutfağının genişletildi' dedi.

Nar Çiçeği Kadın Kooperatifi Başkanı Nihal Önmez ise, projenin en büyük amacının kadınları ayakta tutmak olduğunu ifade etti.

Özdilek Sanat Merkezi'nde gerçekleşen tanıtım toplantısına, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, kooperatif üyesi kadınlar ve çok sayıda katılımcı kadın eşlik etti.(İHA)

Editör: TE Bilisim