Tepebaşı Belediyesi 19 Mayıs Gençlik Merkezi'nde konuyla ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, kadınların 4 yıllık özverili çalışmalarının meyvesini bu hibe desteği ile sağladığını belirtti. Çalışmaları sosyal girişimcilik anlamında hayata geçirdiklerini dile getiren Ataç, 'Ciddi dereceler alarak sonuçlandı. Bu hem kadınlarımızın, engellilerimizin ve belediyelerimizin yüzünü ağartıyor, hem de Eskişehir'imize çok önemli projeler kazandırıyor' dedi.
Tepebaşı Belediyesi'ne bağlı beldeevlerinin yılda 15 bin kadına hizmet verdiğini ifade eden Ataç, 'Beldeevlerinin önemli bölümlerinden bir tanesi ya da meyvesi de Nar Çiçeği Kooperatifimiz. Bunu söylediğimizde bazılarının çok dikkatini çekti. Bazıları ise çok umursamadı ama burada belediyemizin kararlılığı, kooperatifimizin üyesi olan kadınlarımız büyük bir sabırla bu geçen 4 yılı çok iyi değerlendirdiler. Neticede bugüne geldi ve bir önemli hibe programına imza attılar' diye konuştu.
Ardından konuşan Nar Çiçeği Kooperatifi Başkanı Nihal Ölmez, projenin hedeflerinin, Nar Çiçeği Kooperatifi'nin ürün çeşitliliğini, üye sayısını ve sipariş artırıp Pazar alanını genişleterek kooperatifi sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak olduğunu kaydetti. Proje dahilince çeşitli eğitim programları düzenleneceğini vurgulayan Ölmez, 'Verilen eğitimler ile kooperatifin Pazar alanını genişletecek bir pazarlama stratejisi oluşturulması, sürdürülebilir bir yapıya kavuşması amacıyla marketler ve Ekolojik Pazar ile satış zincirleri kurulması ve kooperatife ait bir web sitesi açılmasıyla internet üzerinden sipariş alınması hedeflenmektedir' şeklinde konuştu. (İHA)

Editör: TE Bilisim