2013-2014 SEZONU

Haziran 2013 yılında yapılan Genel Kurul sonunda Başkanlığa seçilen Mesut Hoşcan ve ekibi göreve geldikleri sezon takım içerisinde çok fazla değişiklik yapmadı. Seçim öncesinde gönderilen futbolcuların dışında takımdan oyuncu gönderilmezken, 7 futbolcu ise takıma katıldı.

İlk olarak Teknik Direktör Ersun Yanal'ın görevine son veren Başkan Hoşcan ve yönetimi Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ile anlaşma sağladı. Sağlam'ın gelmesiyle birlikte kadroya N'Diaye, Lawal, Kamil Ahmet, Jorguera, Erman Kılıç katıldı. Seçim öncesinde satılan Alper Potuk'un yerine alınan Bienvenü ve Özgür Çek'te kadroda yer aldı.

Eskişehirspor'un kadrosunda çok kaliteli ve başarılı isimler vardı. Kırmızı Siyahlı ekip topladığı 42 puanla ligi 12.sırada bitirse de Türkiye Kupasında ise final oynama başarısı göstermişti.

2013-2014 SEZONU KADROSU

Boffin, Veysel, Diego, Akaminko, Tarık, Erkan Zengin, N'Diaye, Aytaç Kara, Kamara, Bienvenü, Özgür Çek, Kayacan, Servet Çetin, Necati Ateş, Serol Demirhan, H.Hüseyin Acar, Erkut Şentürk, Abdülaziz Solmaz, Goran Causic, Sezgin Coşkun, Erman Kılıç, Hürriyet, Jorguera, Dede, Onur Bayramoğlu, Lawal ve Kamil Ahmet Çörekçi, Sinan

W

2014-2015 SEZONU

Eskişehirspor yönetimi ilk sezonunun ardından görevde bulunduğu ikinci sezonda köklü bir değişikliğe gitti. Kadroda virüs olarak tanımlanan ve yüksek maliyetleri nedeniyle gönderilen futbolcular Eskişehirspor'un iskeletini oluşturuyordu. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ve yönetim kurulu kararıyla 15 futbolcu ile yollar ayrıldı.

Eskişehirspor'da 2014-2015 sezonunda Veysel Sarı, Erkan Zengin, Tarık Çamcal, Aytaç Kara yüksek fiyatlarla satıldı. N'Diaye ilk sezonun devre arasında takımdan ayrılırken, Kamara, Bienvenü, Servet Çetin, Necati Ateş, Serol Demirhan, H.Hüseyin Acar, Kayacan, Abdülaziz, takımdan gönderilen isimler oldu. Sezonun başı transfer edilen Erman Kılıç ile yollar ayrıldı. Dede ise futbolculuk kariyerini sonlandırdı.

Giden bu futbolcuların yerine Mirkan Aydın, Erman Kılıç, Ergün Teber, Mori, Birol Parlak, Berkay Dabanlı, Ömer Şişmanoğlu, Sissoko, Serdar Özkan, Kaan Kanak, Andaç Güleryüz, Ali Şaşal, Toko, SezerÖztürk, Mustafa Yumlu ve Emre Güral transferleri gerçekleştirildi.

Sezonun ilk yarısının sonunda Teknik Direktör Ertuğ Sağlam görevinden ayrılırken, Teknik Direktör Michael Skibbe ile anlaşma sağlandı. Eskişehirspor 2014-2015 sezonunu topladığı 39 puanla 11.sırada tamamladı.

2014-2015 SEZONU KADROSU

Boffin, Lawal, Sezgin, Mirkan, Erman, Ergün, Mori, Hürriyet, Birol, Sinan, Berkay, Ömer Şişmanoğlu, Sissoko, Serdar Özkan, Özgür Çek, Kaan Kanak, Andaç Güleryüz, Ali Şaşal Vural, Sinan Ören, Diego, Onur Bayramoğlu, Toko, Erkut, Sezer, Mustafa Yumlu, Emre Güral yer aldı.

W

2015-2016 SEZONU

Yeni sezona yapılan olağanüstü genel kurul sonunda tekrardan başkan olarak seçilerek başlayan Hoşcan ve yönetimi teknik direktör Michael Skibbe ile yoluna devam etti.

Kırmızı Siyahlı yönetim yeniden yüksek maliyeti bulunan futbolcularla yolları ayırma kararı aldı. Diego ve Hürriyeti göndererek taraftarlardan büyük tepki aldı. Eskişehirspor sezon öncesinde Diego, Hürriyet, Ergün Teber, Mirkan Aydın, Mori, Berkay, Ömer Şişmanoğlu, Sissoko, Serdar Özkan, Andaç, Sezer Öztürk ve Mustafa Yumlu ile yollarını ayırdı.

Eskişehirspor yönetimi bu sezon kadrosuna Anıl, Alpaslan, Khalifa, Gekas, Defederico, Emre Güngör, Muarem Muarem, Pinto, Engin Bekdemir, Aytaç Öden ve Mongongo'yu kadrosuna kattı.

Kırmızı Siyahlı ekip bu sezon çıktığı 7 karşılaşmada sadece 4 puan toplayabildi. 1 galibiyeti bulunan Es Es'in 1 beraberliği ve 5 mağlubiyeti bulunuyor.

2015-2016 SEZONU KADROSU

Boffin, Ali Şaşal, Sinan, Anıl, Birol Sezgin, Alpaslan, Onur, Lawal, Khalifa, Gekas, Toko, Causic, Emre Güral, Defederico, Kaan, Erkut, Emre Güngör, Özgür Çek, Muarem, Pinto, Engin Bekdemir, Akaminko, Mongongo yer alıyor.


Editör: TE Bilisim