Olay Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi üzerinde iki grup arasında meydana geldi. 'Ne bakıyorsun' meselesi yüzünden çıkan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Mustafa Tokyay, üzerinde taşıdığı bıçağı etrafa sallamaya başladı. Bu sırada Mustafa Tokyay, yanında bulunan arkadaşları Volkan B. ve Yiğitcan Durgun'u da yaraladı. Karşı gruptan Hasan Ercan B., Mehmet Oğuzhan D. Bürkan Y. ve Ufuk T. de bıçakla hafif şekilde yaralandı.

Çevredeki vatandaşların durumu polis ve 112 Acil Servis ekiplerine bildirmesi üzerine olay yerine kısa sürede çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kavga sırasında yaralanan Volkan B. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, durumu daha ağır olan Yiğitcan Durgun ise Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kavgaya karışan diğer gruptaki yaralıların tedavisi ise Eskişehir Devlet Hastanesi'nde yapıldı.

ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Volkan B.'nin hayati tehlikeyi atlattığı öğrenilirken, Yiğitcan Durgun ise yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Polis ekipleri, yaralama olayını gerçekleştiren şüpheli Mustafa Tokyay'ı kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelinin emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. İHA

Editör: TE Bilisim