Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan CAS duruşması hakkında konuştu. UEFA yönetmeliklerinde sıkıntının büyük olduğunu belirten Hoşcan 'Nasıl bir karar vereceklerini kendileri de bilmiyorlar. Büyük sıkıntı çekiyorlar. Biz savunmamızı en iyi şekilde yaptık. Suçu işleyenin ceza alması gerektiğini,
camiamızın ise suçsuz olduğunu savunduk' dedi.

HUKUK
KURALLARINA AYKIRI
Başkan Mesut Hoşcan CAS davasında verdikleri savunmayı anlattı. 15 kişilik bir ekiple savunma verdiklerini ifade eden Hoşcan, 'UEFA'nın yönetmeliklerinde sıkıntı çıktığı çok net. Eskişehirspor'un Fenerbahçe ve Trabzonspor takımları arasındaki maçlarının kapsam dışına çıktığını CAS'daki dava açıklamıştı. Savunmamızda bunun yeniden gündeme getirilmesi ve Eskişehirspor'un ceza alması yönündeki talebin hukuk kurallarına uygun olmadığını belirttik.

GERİYE DÖNÜK
KARAR ALINDI
Ayrıca 2013 yılında UEFA kurallarında 0 tolerans ilkesi belirlendiği ve geriye dönük olarak alındığı belirtildi. Daha önce mahkeme kararıyla kaldırılan kararın tekrar gündeme alındığını sorduk. Dönemin teknik direktörü ve oyuncuyla ilgili olduğunu belirttiler. Bunun yanlış olduğunu zamanının oyuncu ve teknik kadrosuyla ilgili çalışma yapıyorsanız bunun bireysel bir hata olduğunu, suçu işleyenin camianın ceza alması gerektiğini ifade ettik' dedi.

HALA KULÜP
ÇALIŞTIRIYOR
Başkan Mesut Hoşcan 'O zamanın teknik direktörü şu an başka bir yerde UEFA'nın yetkili bir takımını çalıştırıyor. Böyle bir durumda Eskişehirspor'a ceza verilmesinin uygun olmadığını savunduk. Israrlı ve samut belgelerde savunduğumuz savunmada tapeleri önümüzde koydular.

KURALLARA
UYGUN DEĞİL
Eğer böyle bir suç varsa, emeğini harcayan ve büyük emek sarf eden takımıma, oyuncularıma ve teknik kadroma orantısız bir ceza olacağını söyledik. Bu durumun haksızlık olacağını ve kabul edilemeyeceğini deklare ettik. Alınmış bu kararın UEFA'nın kurallarına da uymadığını her türlü belge ile ortaya koyduk' dedi.
(Spor Servisi)

Editör: TE Bilisim