Sevgili okurlar;
Bilindiği gibi İslam dininde alkol kesinlikle ve ayeti celile ile haramdır. Bunu birçok sebepleri var ama esas sebebini Yüce Yaradan bilir.
Bu konuyu irdelememin esas nedeni geçtiğimiz hafta sonu Çanakkale Lapseki'den bir davet aldık. Buradan birkaç imam arkadaşımızla birlikte İstanbul'un ünlü hafızlarının da iştiraki ile çok güzel bir dini program oldu. Merasimden sonra arkadaşlarımızla birlikte Lapseki'den Gelibolu'ya geçtik orada ziyaret edilecek birçok yer vardı.
Ziyaretler bittikten sonra akşam yemeği yiyelim diye sahildeki yerleri dolaştık. Bize uygun gelmedi. O zaman karşıya yani Lapseki'ye geçelim orada yeriz dedik. Gemi ile bu tarafa geçtik hangi partiden olursa olsun oraları çok güzel yapmışlar. Sahiller tertemiz ve pırıl pırıl ama akşamüstü ailelerde kalabalık. Sahile inmişler, küçük yavruların da eğlendiği yerler ticarethane olması nedeniyle alkollü idi. Tabi, herkes ticaretini yapacak ve hesabını da Allah'a verecek. Ama en azından dışarıdan gelecek misafirleri de düşünerek, muhafazakar aileleri de, gelecek bu tür kişileri de düşünerek onlara uygun yerde hazırlayabilirlerdi.
O kesimler genel de turistlere hizmet eden yerler ama diğer kişilerin de bu tür yerlere ihtiyacı olduğunu düşünerek bunların da olması gerektiğini düşünenlerdenim. Allah hiçbir şartla içkiyi helal kılmamıştır. Ve bunu Kur'an-ı Kerim'de biz kullarına da açıkça beyan etmiştir. Haramdan hiçbir zaman şifa olmamıştır. Günahı ve vebali ise çok büyüktür. Hesabı ise Yüce Allah'a aittir.