Halk oylamasıyla seçildi
Kariyer Hukuk Derneği'nin düzenlediği Nişantaşı Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı 'International Sport Summit', Ediz Bahtiyaroğlu anısına düzenlenen Ediz Bahtiyaroğlu Yılın Spor Ödülleri töreni ile sona erdi. Nişantaşı Üniversitesi açıklamasına göre, toplamda 8 oturumdan oluşan ve 11-12 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen zirvede Türk sporuna katkıda bulunan birçok isim gençlerle bir araya geldi. 2 günün sonunda 21 farklı kategoride toplamda 1 milyon halk oylamasıyla sonuçlanan ödüller sahiplerini buldu.
'Pırıl pırıl, disiplinli bir çocuktu'
Eskişehir Spor Kulübü Başkanı Mustafa Akgören, törenin açılaşında yaptığı konuşmada; 'Ediz, pırıl pırıl, disiplinli ve saygılı bir çocuktu. Sahada inanılmaz bir savaşçı ruha sahip bir futbolcuydu. Bizim kalbimizde ömür boyu yaşatacağımız bir iz bıraktı. Bu organizasyonu düzenleyen arkadaşlarımıza, bu ödül törenini de Ediz'e armağan etmelerinden dolayı mutluluk duyuyorum. Eskişehirspor camiası da Ediz'i hiç unutmadı. Ediz'e olan sevgilerini ve onun vefatından sonraki Ediz'e veda edişlerini vefa gösterileri ile ispatladılar.' ifadelerini kullandı.
Ödülü Diri aldı
Ediz Bahtiyaroğlu anısına düzenlenen Ediz Bahtiyaroğlu Yılın Spor Ödülleri töreninde, yılın tribünü seçilen Nefer Tribünü adına ödülü alan Nefer Tribün Lideri Murat Diri, yaptığı konuşmada, 'Bizim adımıza mutluluk ve gurur verici bir ödül. Günümüzde vefa duygusu azalmışken, Ediz, Sinan ve Tükenmiş Nefesler bestemiz bizim için vefanın adıdır. Bu onuru bize layık gördükleri ve Ediz'in adıyla bu ödülü almamız, Eskişehirspor Kulübü adına da ayrı bir anlam taşıyor.
Söz veriyoruz geri döneceğiz
Konuşmasına devam eden Diri, 'Bizler aldığımız bu bayrağı çok daha yukarları taşıyacağımızı, bu direnişi ve mücadeleyi daha güçlü bir şekilde vereceğimizi, biz olmadan asla süper olmayacak o lige, elbet bir gün döneceğimize söz veriyorum. Onca kuşatılmışlığın onca umutsuzluğun gerisinde bu ödülü almak tribünlerimizde direnen her renktaşımızın emeğidir. Vazgeçmeyenlerin ve asla vazgeçmeyecek olanların sessiz zaferidir. Koca bir şehrin direnişidir. Daha nicelerini yine beraber yapacağız. İyi ki varsınız' diyerek teşekkür etti.
Etkinlikte verilen ödüller şöyle:
Yılın Spor Kanalı – beIN Sports
Yılın Moderatörü – Ersin Düzen
Yılın Spor Yorumcusu – Alp Pehlivan
Yılın Spor Muhabiri – Yağız Sabuncuoğlu
Yılın Spor Programı - %100 Futbol
Yılın Erkek Sporcusu – Atiba Hutchinson
Yılın Kadın Sporcusu – Birsel Vardarlı
Yılın e-spor Takımı – 1907 Fenerbahçe e-spor
Yılın e-sporcusu - Tae-il Kim
Yılın Spor Gazetesi – Fanatik
Yılın Spor Dergisi – Socrates
Yılın Spor Radyosu – Lig Radyo
Yılın Çıkış Yapan Genç Yeteneği – Umut Nayir
Yılın Spor Gazetecisi – Ahmet Ercanlar
Yılın Spor Radyocusu – Ilgaz Çınar
Yılın Dijital Spor Kanalı – Misli TV
Yılın Dijital İçeriği - L1 Üçgen – Ofsaytı Bozan Adam
Yılın Dijital Spor Yorumcusu – Uğur Karakullukçu
Yılın Mobil Spor Uygulaması – Maçkolik Mobil
Yılın Taraftar Grubu – Nefer (Eskişehirspor)
Sosyal Medyayı En İyi Kullanan Spor Kulübü - Başakşehir Futbol Kulübü
Ediz Bahtiyaroğlu Özel Ödülü – Atilla Türker
Editör: TE Bilisim