Nevruz'u baharın müjdecisi, birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolü, dünyanın en eski ve en zengin barış ve dostluk bayramı olarak tanımlayan Sungar, 'Günümüzün siyasal aktörleri ve özellikle iktidar partisi ayrıştırma politikası izlenmekte, nefret söylemleri, sürekli 'biz ve onlar' ayrımcılığı, düşmanlaştırıcı ifadelerle halkımız birbirine karşı kışkırtılmaktadır. Nevruz birlik ve beraberliğin sembolü olmalı' dedi.

Barışın ve kardeşliğin sembolü olan Nevruz'u şiddetin bir parçası haline getirenlerin yakın bir gelecekte ülkeyi büyük felaketlere sürükleyebileceğinin farkında olmalarını isteyen Ebru Sungar, 'Çünkü bu coğrafya uygarlıkların ortaya çıktığı bir coğrafya olduğu gibi, büyük çatışmaların da olduğu bir coğrafyadır. Bu gerçek asla göz ardı edilmemelidir. Bu coğrafyanın insanları, Nevruz'u ayrışmanın değil, birlik ve beraberliğin sembolü olarak kutlamalı ve yaşatmalıdır' ifadelerine yer verdi.

Sendika olarak kutladıkları Nevruz Bayramı'nın ulusa ve Ortadoğu halklarına özgürlük ve iyilik getirmesini dileyen Sungar, ' Emek örgütü olmanın bilinciyle vereceğimiz antiemperyalist mücadelede her zaman, ayrışmayı değil, bütünleşmeyi, çatışmayı değil uzlaşmayı ve sınıf bilinciyle ortak mücadele etmeyi savunmak gereğine yürekten inanıyoruz. Ancak o zaman Nevruz'un gelişini büyük coşkuyla karşılayıp o heyecanı yaşamamız mümkün olacaktır' diye konuştu. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim