İnşaatlarda sıva ustası olarak çalışan Ali Sönmez, 'emekli olabilmek için yaşadığını ispat etmek zorunda kalacağına' yönelik haberin, birçok televizyon kanalı ve gazetede geniş şekilde yer aldığını belirtti.

Bunun üzerine SGK yetkililerinin kendisine telefonla ulaştığını anlatan Sönmez, 'Öncelikle bana söz konusu durumu sordular. Kendilerine 2004'ten itibaren yaşadıklarımı anlattım. Durumumu inceleyeceklerini ilettiler. Dün beni yeniden arayarak, sorunun çözüldüğünü söylediler' dedi.

Daha sonra 'e-devlet' şifresiyle SGK'nın sitesine girdiğini ifade eden Sönmez, 'Kayıtlarda 1 Eylül 2004'te sigorta çıkışım görünüyordu. İşten ayrılma nedenim 'iş kazası sonucu ölüm' olarak belirtiliyordu. Şimdi aynı tarihteki işten ayrılma durumumda 'diğer nedenler' yazıyor. Yani artık resmi kayıtlarda ölü değilim, yaşıyorum' diye konuştu.

Sönmez, 'Şimdi 2004'ten bugüne kadar kayıp olan prim günlerimi çözmeye çalışıyoruz. Bunun için mahkemeye başvurmam gerekiyormuş. Eksik günlerime de kavuştuktan sonra artık rahatlıkla ne zaman emekli olabileceğimi hesaplayabileceğim' dedi.(AA)

Editör: TE Bilisim