Pehlivan Kahveciler Odasının mevcut Başkanı Zeki Çoban'ın geçtiğimiz gün yaptığı basın açıklamasında eksik bilgiler verdiğini öne sürdü.

Çoban'ın yaptığı açıklamada sadece görevi kötüye kullanma dolayısıyla yargılanmasının yapıldığını ve dosyasının halen Yargıtay'da bulunduğunu ve sabıkasız olduğunu iddia ettiğini dile getiren Pehlivan, 'Kendisi sadece görevi kötüye kullanmaktan değil, nitelikli dolandırıcılıktan ve zimmetten yargılanmak suretiyle ceza almıştır. Yargılamayı yapan mahkeme tarafından yargılama sırasında ve dosya kapsamında Zeki Çoban'ın suça eğilimli kişilik özellikleri gösterdiği ve yeniden suç işlemeyeceği kanaatine varılmadığından 20 ay 25 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir' dedi.

Mahkemeye itirazının yapıldığını ifade eden Pehlivan, hükümetin Yüksek Yargı ile ilgili olarak bir kısım yasa değişikliği çalışması içerisinde olduğunu, bu nedenle kararın geciktirildiğini belirtti. Zeki Çoban'ın bu yasa değişikliğini fırsat bildiğini ileri süren Pehlivan, ' Zeki Çoban, medyayı ve halkımızı eksik ve hatalı bilgilendirerek ve yönlendirerek, tekrar adaylığını koyduğu Kahveciler Odası başkanlığını garantilemek isteyerek, üyelerine kendini haklı göstermeye çalışmakta ve yanıltmaktadır' şeklinde iddialarda bulundu. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim