Bir ulusal televizyonda kanalında katıldığı programda konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Kurt, Sanayi Çarşısı projesine dikkat çekti. Odunpazarı ilçesinin Ankara girişinde eski bir küçük sanayi sitesi bulunduğunu, 30 yıldır tüm belediye başkanlarının burayı kaldırıp şehrin dışına taşıyacaklarını söylediğini belirten Kurt, 'Ama maalesef kaldırılamadı. Biz seçimden önce 'En önemli projeniz nedir?' dedikleri zaman, 'Sanayi çarşısını şehrin dışına çıkaracağız' demiştik. Gelir gelmez bu bölgede yeni işyerlerine ruhsat vermeyi durdurduk. Gültepe'de olduğu gibi bu bölgede de referanduma benzer bir çalışma yaptık' diye konuştu.

'OLUMLU GÖRÜŞ ALDIK'
İlgili kurum ve kuruluşlarla fikir alışverişinde bulunduklarını söyleyen Kurt, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Esnaf Odaları, Tornacılar Odası gibi birçok odayı konuyla ilgili topladıklarını belirtti. Olumlu görüş aldıklarını aktaran Kurt, '32 oda bir değerlendirme yaptık ve onların yüzde 80'inin çok olumlu görüş bildirdiğini görünce derhal proje çalışmalarına başladık' ifadelerini kullandı.

'30 YILDIR YAPILAMAYANI YAPACAĞIZ'
Belediye başkanlığı süresinde Sanayi Çarşısı ile ilgili projelerini tamamlayacaklarını söyleyen Başkan Kurt, sözlerine şöyle devam etti:
'Bulunduğumuz dönem içerisinde sanayi çarşımızı şehrin dışına taşıyacağız. Sanayi çarşımızın olduğu yeri de dönüştüreceğiz ve orada yeni bir kent merkezi yaratacağız. Kültür saraylarıyla, tiyatro salonlarıyla, spor salonlarıyla, alışveriş merkezleriyle şehrin en önemli yeri haline getireceğiz. Ancak bu bölge çok büyük bir alan. 680 dönüm, yani yaklaşık 680 bin metrekarelik bir alan. Bunun düzenlenmesi yıllar alabilir. Biz kendimize 2 yıllık bir hedef koyduk. 2 yıl içinde buradaki uzlaşmayı planlayacağız. Bir plan çıkarıp uygulamaya geçeceğiz. Uygulama için bir proje hazırlığımız da var. Sanayi çarşısının olduğu yerde bir büro açacağız. Açacağımız büroda insanlarla iletişim kuracağız. Hızlı bir biçimde sanayi çarşısını dönüştüreceğiz. En önemli projemiz budur, 30 yıldır yapılamayanı yapmak.' (İHA)

Editör: TE Bilisim