UĞUR MUMCU PARKI

Uğur Mumcu'nun bombalı saldırıya uğradığı 06 YR 245 plakalı aracının bir ibret anıtı olarak dimdik ayakta durduğu Uğur Mumcu Parkı, Büyükdere Mahallesinde yer alıyor. Araştırmacı gazeteciliğin öncü isimlerinden, Türkiye'nin aydınlık kalemlerinden Uğur Mumcu'nun anısına yapılan parkta 16 farklı şehirden gelen mermerlerle hazırlanan ve gazete kupürlerinden oluşan Uğur Mumcu Anıtı da bulunuyor.

BASIN PARKI

Odunpazarı Belediyesi, Osmangazi Mahallesi'nde bulunan Basın Parkı'nda peyzaj düzenleme çalışması yaparak, parkı yeni ve modern bir görünüme kavuşturdu. Girişinde Anayasanın 28. Maddesi olan 'Basın hürdür, sansür edilemez' bendinin yazılı olduğu bir tabelanın yer aldığı Basın Parkı'nda basın şehitleri için de Basın Şehitleri Anıtı bulunuyor.

KANLI KAVAK PARKI

Özellikle yaz ve bahar aylarında Eskişehirlilerin akınına uğrayan Kanlıkavak Parkı, Kırmızıtoprak Mahallesinde bulunuyor. 10 bin metrekare alana sahip olan Kanlıkavak Parkı, Eskişehir'in en güzel parklarından biri.

RAİF ÖZGÜR PARKI

Eskişehir'in yeşil denilince akla gelen yerlerden biri de Osmangazi Mahallesinde bulunan 14 bin metrekare alana sahip Raif Özgür Parkı. 2 adet çocuk oyun alanı, oturma birimleri ve yürüyüş yollarının bulunduğu Kanlıkavak Parkının tam karşısındaki Raif Özgür Parkı'nda ayrıca yeşilin içinde vatandaşların dinlenip çaylarını içebilecekleri bir adet kafeterya da bulunuyor.

ŞELALE PARK

Hem gündüz hem de akşam saatlerinde kent ışıkları ile muhteşem bir manzaraya sahip Şelale Park Eskişehir'i tepeden izlemenin keyfini sağlıyor. Çankaya Mahallesinde bulunan Şelale Park'ta parka adını veren bir yapay şelale, çocuk oyun alanı, çocuk spor alanı, yürüme yolları, seyir terası, ahşap yel değirmeni, mini amfi tiyatrosu ve oturma alanlarının yanı sıra Don Kişot ve Sanço Panço Heykelleri de bulunuyor.

BOTANİK PARK

Orhangazi Mahallesi Regülatör Piknik Alanı içine yer alan Botanik Park, vatandaşların doğa içinde güzel bir geçirmesini sağlayabilir. Türk bahçesi, Japon bahçesi, çiçek bahçesi, topiory bahçesi gibi farklı bahçe türlerinin bulunduğu parkta, sarmaşık tüneli, çocuklar için bitki labirenti, bahçıvan çocuklar eğitim alanı, süs havuzları, tropik bitkiler serası bulunuyor.

ÇEVRE PARKI

Açılışı yeni yapılan Vadişehir Mahallesindeki Çevre Parkında; çocuk oyun alanı, çiçeklikler, süs havuzu, heykel ve gölgelikler geri dönüşüm malzemelerinden yapıldı. Park aydınlatmasında ise güneş ve rüzgar enerjisinden elde edilen elektrik enerjisi kullanılıyor.

CUMHURİYET PARKI

Odunpazarı Belediyesi tarafın Cumhuriyet'in 95'inci yılını taçlandırmak için yapılan Cumhuriyet Parkı ve Cumhuriyet Anıtı, Gökmeydan Mahallesinde bulunuyor. Heykeltraş Metin Yurdanur tarafından yapılan Cumhuriyet Anıtı, müzikli - animasyonlu gösteri havuzu, oyun alanları, spor alanı, koşu yolu, oturma alanları, amfi ve çayhanelerin yer aldığı Cumhuriyet Parkı sizin için farklı bir deneyim sunuyor. HM

Editör: TE Bilisim