Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Emek Mahallesinde seçim ofisi açtı. Binlerce vatandaşın katıldığı coşkulu açılışa İl Başkanı Abdülkadir Adar, Milletvekilleri Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve partililer katıldı. Konuşmalar başlamadan önce belediye başkanları çiftetelli ve kaval havası oynayarak açılışta renkli görüntüler oluşmasına sebep oldu.
KÖYLÜLERİN SORUNLARINI ANLATTI
Açılışta konuşan ve köylülerin sorunlarına değinerek, tarım yapamadıklarını söyleyen Yılmaz Büyükerşen, 'Köylü artık borç yüzünden tarım yapmıyor. Gübreye, tohuma, ilaca parası yok cebinde. Eskişehir'in köylerinde yaş ortalaması 65. On beş sene sonra köylerimiz bomboş olacak. Toprakları ekilmiyor. Gençlerimiz mahsul yetiştiremiyor. Zarar ettiği için köyden şehirlere göçüyor inşaatlarda amele olarak çalışıyor. Cumhuriyet döneminden bu yana sahip olduğumuz her şey elden çıktı. Kala kala 2 tane şeker fabrikası kaldı. Engel olmasak onları satacağız. Peki satıp da aldığınız paralar ne oldu? Saraylar oldu. Dış politikada itibarımız kalmadı' şeklinde konuştu.
OYLARINIZA SAHİP ÇIKIN
'Sandığa gitmemezlik yapmayın' diyen Büyükerşen, '31 Mart günü oylarınızı kullanınız. Sakın gitmemezlik yapmayınız. Bu ülkenin yaptığı hatadan dönmesi lazım. Millettin yaptığı tarihi hata son referandum. Devlet olarak itibarımızı yükselten ve diğer devletin ileriki seviyesine ulaştıracak parlamenter sistemden vazgeçtik. Aklımızı kullanacağız, vicdanımıza danışacağız 31 Mart günü sandıklarda namusumuz olan oyları ona göre kullanacağız ve oylarımıza sahip çıkacağız' diye konuştu.
HALKLA BÜTÜNLEŞİYORUZ
Bütün Emek Mahallesini kucakladığını söyleyerek sözlerine başlayan Kazım Kurt, 'Biz halkın partisiyiz, halka birlikteyiz, halka bütünleşerek politika yapıyoruz. Gönül belediyeciliği diyenler gibi baksaydık oylara, Emek'ten oy alamıyoruz burada ne işimiz var demek lazım. 30 bin oy kullanılmış Emek'te, 4 bin oy vermişsiniz Allah razı olsun. Az oy aldığımız yere az hizmet demedik ihtiyacı varsa yaparız dedik' ifadelerini kullandı.
BİZDEN ÖNCE ÇALIŞILMAMIŞ
Kendilerinden önce Emek Mahallesine hiçbir iş yapılmadığını belirten Başkan Kurt, 'Bizden önce Emek Mahallesine hiçbir iş yapılmamış. Mahallenin sokaklarının daha yarısını bitirebildik. Bundan sonra daha hızlı, daha sağlam yapacağız. Halk Merkezini sizin için açtık. 2800 kurs açtık. Gençlik Merkezinde 600 genç kurs görüyor. Geçen yıl buradan bir çocuğumuz Türkiye'de yüzde birin içine girdi, bir çocuğumuz özel bir üniversiteyi tam burslu olarak kazandı. Bunlar halka dokunan hizmetler. Emek Mahallesinin her türlü sorunu için çaba gösteriyoruz. Zümrütpınar Parkı'nda yaşlılar için bir yer yaptık. 1,5 metrekare fazla yapmışız gönül belediyeciliği diyenler tarafından şikayet edildik ve yargılandık. İkinci halk merkezimizi bitirdik, önümüzdeki hafta açılışını yapacağız. Emek Mahallesinde şimdiye kadar böyle hizmetler görmediniz. Biz bunu sizin için yaptık, ananızın ak sütü gibi helal ediyoruz' dedi.
MHP'LİLERE SESLENDİ
MHP'li seçmenlere de seslenen ve oylarına talip olduğunu anlatan Başkan Kurt: '17 yıldır bu iktidar size yapmadığını bırakmadı. TC'yi kaldırttı, andımızı yasaklattı, şimdi millet bahçesi yapıp sizi kandırmaya çalışıyorlar, buna inanmayın. Demokrat, Atatürkçü milliyetçilerin oylarının tamamını istiyorum. Bize destek olmanız lazım, bize omuz vermeniz lazım. Türkiye Cumhuriyet'inin tabelasını indirenlere ders vermeniz lazım. 17 yıldır hiçbir sorunu çözülmeyen, 17 yıldır çocuğuna iş bulamayan, oğlu atanamayan, her türlü alanda torpilsiz iş yapılamayan bir ortamı yaratan ve sonuçta çocuğu işsiz kalan AKP'lilere sesleniyorum. AK Partililerin oyunu istiyorum. AK Partili hemşerilerim oylarını iyi niyetle verdiler fakat iyi niyetleri kötüye kullanıldı. Gelin 31 Mart'ta dersini verelim. Gelin bize oy verin. Çünkü biz çağdaş, uygar bir belediyecilik yapıyoruz. Eskişehir'in belediyeleri Avrupa standartlarında işler yapıyor. O zaman AKP'li kardeşlerimizin oyunu da istiyoruz. Odunpazarı'nda ittifak yok arkadaşlar. Odunpazarı'nda tabanda ittifak var, halkta ittifak var. Bütün halkın oyuna talibiz. Biz Eskişehir'i bir standart daha yukarı çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız. Helal olsun sizlere. Sizler için çalışmak zorundayız. Ama bizi de biraz güldürün. Bizim yüzümüzü güldürün, Ahmet abiye söz verdiniz bizi birinci parti yapacaksınız burada. Tamam mı? Ben Eskişehir'de Emek Mahallesinde Cumhuriyet Halk Partisi birinci parti oluncaya kadar politika yapacağım, ona göre' diye konuştu.
ŞEHRİN MERKEZİ OLACAK
'Sevgili arkadaşlar yapabileceğimiz işlerin vaadini veriyoruz' diyerek sözlerine devam eden Kurt, 'Yapamayacağımız hiçbir işi söylemedik. Söylemeyiz. Ben yeni dönemde Odunpazarı Belediye Başkanı olarak Emek Mahallesindeki sosyal ihtiyaç olan eksiklikleri gidereceğim. Burada en kısa zamanda Hamamyolu'ndaki gibi, Cumhuriyet Parkı'ndaki gibi parkları yapıp, kafeleri kendimiz işleteceğiz. Sizin eşinizle, dostunuzla, çoluğunuzla, çocuğunuzla gelip çay içebileceğiniz mekanları yapacağız. Şimdiye kadar özel sektör yapmamış biz yapacağız bundan sonra Emek'teki kardeşimizin çarşıya inmesine gerek kalmamalı. Sanayi Çarşısını yapacağız. Sanayi Çarşısının dönüşümünü gerçekleştireceğiz ve Emek Mahallesi bu şehrin merkezi olacak. O zaman Emek Mahallesindeki insanlarımızın yüzü gülecek. Ben yeni dönem için yeni umutları birlikte yeşertelim istiyorum. Halkın partisine halk sahip çıksın. Halkın partisine herkes sahip çıksın. Ben bunu sizden özellikle istiyorum biz her türlü çalışmayı yaparız, yapacağız. Yaptıklarımızı da görün ve değerlendirin. Seçim bürosunda herkes kendini görevli saysın ve mahallede komşulara ulaşsın. Ben bunu özellikle istiyorum ve özellikle de Emek'teki hemşerilerimizin bize sahip çıkacağına inanıyorum. Daha güzel bir Emek daha güzel bir Odunpazarı daha güzel bir Eskişehir için hep birlikte 31 Mart'ta sandıklara gidelim ve marttan sonra baharı getirelim. Hep birlikte bu mutluluğu yaşayalım' diyerek sözlerini bitirdi.
ON KİŞİYİ İKAN EDİN
Ülkenin zor günlerden geçtiğini ifade eden CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, 'Bizler bu ülkenin kurucularının torunlarıyız. Bizleri ayrıştırmaya çalışıyorlar. Terörist diyorlar. Bizi kimse terörist olarak adlandıramaz. Seçim oyunlarını görüyorsunuz. Lütfen sandığa gidin ve sandığa, oyunuza sahip çıkın. Buradaki herkes en az on kişiyi CHP'ye oy vermeye ikna ederse, bu seçimi alırız' dedi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim