Odunpazarı Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı belediyenin nikah salonunda Kazım Kurt başkanlığında toplandı. 1'inci ve 2'nci başkan vekilliği başta olmak üzere birçok komisyona üye seçildi. Mecliste yapılan seçimle Meclis 1'inci Başkan Vekilliğine Nihat Çuhadar, 2'nci Başkan Vekilliğine Sibel Yeşildal seçildi. Encümen Üyeliğine ise CHP'den Serdar Aksoy, Yavuz Metin ve Hüdai Doğu seçildi.

KOMİSYONLARA ÜYE SEÇİLDİ
İmar Komisyonu Üyeliğine CHP'den Figen Kahya, Halil İbrahim Bilici, Musa Korkmaz, AK Parti'den Ramazan Karamanlı, Yasin Atışkan seçildi. Plan Bütçe Komisyonu Üyeliğine CHP'den Kadir Kodak, Saffet Çelen, Ömer Faruk İnan, AK Parti'den Yüksel Yoldaş, Eyüp Can seçildi. Hukuk Komisyonu Üyeliğine CHP'den Mustafa Kosku, İrfan Kılıç, Ali Haydar Çelik, AK Parti'den Mehmet Bilgin, Özlem Yalçın seçildi. Çevre, Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonu Üyeliğine CHP'den Mustafa Kosku, Dilaver Atay, Sibel Yeşildal, AK Parti'den İsmet Koyuncu, Mehmet Kıyak seçildi. Parklara İsim Verilmesi Komisyonu Üyeliğine CHP'den Sibel Erenoğlu, Fevzi Kabul, Dilaver Atay, AK Parti'denni Selcen Kent, Hakan Parlakgün seçildi. İçkili Yerler Tespit Komisyonu Üyeliğine CHP'den Halil İbrahim Bilici, Sibel Erenoğlu, Saffet Çelen, AK Parti'den Mehmet Fatih Özlü, Büşra Yeşim Arslantaş seçildi. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Üyeliğine CHP'den Cahide Tetik, Sibel Yeşildal, İrfan Kılıç, AK Parti'den Yeşim Arslantaş, Selcen Kent seçildi.

HAMAMYOLU GÜNDEME GELDİ

Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen içkili yerlere ruhsat verilmesine ilişkin teklif ile ilgili konuşan AK Parti Meclis Üyesi Büşra Yeşim Arslantaş, teklife Eskişehir İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı çıktığını belirtti. Hamamyolu'nda oluşan kanalizasyon sorununu gündeme getiren AK Parti Meclis Üyesi Murat Özcan, Hamamyolu'nda görülen fareler ile ilgili bir çalışma yapılıp yapılmayacağını sordu.

HUKUKA UYGUN KARAR VERDİK

AK Partili Meclis Üyelerine yanıt veren Kazım Kurt, içkili yerler ile bir dertlerinin olmadığını söyleyerek, 'Barlar sokağının siyasi görüşü olmaz. İsteyen gider istemeyen gitmez. Bize başvurular olmuş. Biz de hukuka uygun bir şekilde karar vermişiz. Mahkeme de böyle bir karar vermişse biz karara uyarız' dedi.

İLAÇLAMA İLE SORUN ÇÖZÜLECEK

Hamamyolu'ndaki kanalizasyon sorunu ile ilgili konuşan Başkan Kurt, 'Hamamyolu'nda kanalizasyon çalışması devam ediyor. ESKİ ile görüşmelerimiz sürüyor. Fareler ile ilgili fotoğrafları gördüm. İlaçlama ile sorununun çözümüne çalışılıyor' diye konuştu.
MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim