Odunpazarı Belediyesi'nin Kasım 2008 tarihinden itibaren başlattığı ISO 14001 (Çevre Yönetim Sistemi) çalışmaları çerçevesinde belediye faaliyetleri esnasında ortaya çıkan atıklar, ambalaj atıkları, atık piller, motor yağları, ömrünü tamamlamış lastikler, tıbbi atıklar, bitkisel atık yağlar, yağ filtreleri ve kontamine olmuş ambalaj atıkları birbirinden ayrı şekilde sınıflandırılıyor. Bu atıklar ilgili birimlerde türlerine göre atık depolama alanlarında depolanarak lisanslı geri dönüşüm firmaları tarafından değerlendiriliyor.

Risk analizleri tabanında kurulan bir yönetim modeli olan ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi'ni alan Odunpazarı Belediyesi, çevreye verdiği önem ve değeri bir kez daha gösterdi.

SORUMLULUĞUMUZ ARTTI

Belge'nin Odunpazarı Belediyesi'nde hava, su, toprak gibi çevresel faktörlere zarar vermeden, çevreye yararlı çalışmaların yürütüldüğüne ve ülke ekonomisine katma değer sağlandığına güzel bir örnek teşkil ettiğini vurgulayan Başkan Kurt, bu belge ile sorumluluklarının bundan sonra daha da arttığını ifade etti.(HM)

Editör: TE Bilisim