10 Ekim Katliamının üzerinden 5 yıl geçti. Katliamda yaşamını yitirenler için Adalar'da anma programı düzenlendi. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından DİSK, KESK, TTB VE TMMOB adına basın açıklamasını yapan DİSK Bölge Temsilcisi Günay Ayaz, '103 insanımızı yitirdiğimiz, yüzlerce insanımızın fiziksel, yüzbinlerce insanımızın ruhsal olarak yaralandığı 10 Ekim katliamı, emek, barış ve demokrasi uğruna ödenen ağır bedellerden sadece biridir' dedi.

HAK ETTİKLERİ

CEZAYI ALACAKLAR

'10 Ekim katliamı, 6 Haziran Diyarbakır ve 20 Temmuz 2015 Suruç katliamlarıyla başlayan ve ardı ardına gelen IŞİD saldırılarının bir parçasıdır' ifadelerini kullanan Ayaz, '10 Ekim katliamında rolü olan, görevini ihmal eden, katliama yol veren ve emir veren tüm sorumlular yargılanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar öfkemizi diri tutacağız. Katliamın unutturulmak istenmesine izin vermeyeceğiz. Katledilen arkadaşlarımızın hesabını mutlaka soracağız' diye konuştu.

DEMOKRASİYLE

TAÇLANACAK

Ayaz, konuşmasına şu sözlerle devam etti: 'DİSK-KESK-TMMOB ve TTB olarak, 10 Ekim Ankara katliamının beşinci yıl dönümünde sözümüzü bir kez daha yineliyoruz; Bu toprakları katliamlarla, faili meçhul cinayetlerle anılmaktan çıkararak barış ve demokrasiyle taçlandıracak, emeğin ve bir arada yaşama iradesinin egemen olduğu Türkiye'yi yitirdiğimiz canlarımıza, yoldaşlarımıza, 103 karanfilimize armağan edeceğiz.' HM

Editör: TE Bilisim