Yeni eğitim-öğretim yılında idarecilerin atanmaması, norm kadro yönetmeliği, idareci sayısının azaltılmaya gidilmesi geriye kalan idarecilerin yükünü fazlalaştırdığını ifade eden Ünal, en kısa sürede okullara yeterli sayıda memur atanması gerektiğini belirtti.

Okullar açılırken TEOG sınav puanıyla öğrenci yerleştirme çalışmalarının da istendiği gibi neticelenmediğini vurgulayan Ünal, 'Binlerce öğrenci istemediği veya evinin çok uzak yerlerdeki okullara yerleştirilmiş olması ve okul değiştirmelerde ilan edildiği gibi yapılamaması öğrenci ve velilerimizi buruk bir şekilde başlamak kaldı' dedi.

İçki ve uyuşturucu kullanım yaşlarının ilkokul öğrencilerine kadar düştüğünün anımsatan Ünal şöyle devam etti: 'Hiçbir önlem alınmadığı, sigara, içki ve uyuşturucu madde kullanım yaşanın bu seviyelere düştüğü bir ortamda, bunları özendiren program ve dizilerin, okul yakınlarındaki uygunsuz eğlence merkezlerinin kaldırılması için mutlaka bir çözüm yolunun bulunması gerekmektedir. Yine öğretim yılı açılırken kılık-kıyafet sorunun tam anlamıyla çözülemediği ve aspirin kabilinde çözümlerle ortada durduğu bir gerçektir.' (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim