Söz konusu faaliyetlerde Eskişehir mesleki ve teknik lisesi müdürleri ve bunların yanı sıra Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan guruplarla sanayi firmalarına teknik geziler gerçekleştirildi.
19 OKUL MÜDÜRÜ
Bu kapsamda; ilk olarak mesleki ve teknik lisesi müdürlerini işletmelerle bir araya getirmek amacıyla Alp Havacılık firmasına ziyaret düzenlendi. Düzenlenen ziyarete 19 okul müdürü katıldı. Ziyarette, firma yetkilileri tarafından meslek okulu mezunlarının istihdam edilmesi için gereken kriterler anlatıldı. Okul müdürleri tarafından firma temsilcilerine; atölye imkanları, öğrenci sayıları ve kapasiteleri hakkında bilgi verildikten sonra okul müdürlerine üretim alanları gösterildi.
SUNUM YAPILDI
Müdürlerin yanı sıra mesleki ve teknik liselerden öğrenciler de sanayicilerle buluşturuldu. Usta-çırak buluşmaları gerçekleştirilerek öğrencilere tecrübe paylaşımı sağlanması hedeflenen ziyaretlere 135 öğrenci katıldı. Bu kapsamda sektörlerinde önde gelen TEI, Nova Kalıp ve Arıkan Otomotiv firmaları ziyaret edildi. Firma sunumları ve ardından fabrika gezisi yapılan teknik gezilerde öğrencilerden neler beklenildiği ve onlara ne gibi imkanlar sunulacağı, mesleki ve teknik liselerden mezun olan işgücüne duyulan ihtiyacın önemi anlatıldı. HM
Editör: TE Bilisim