Antalya'da bir öğrenciyi dövdüğü iddiasıyla aile şikayet edilen öğretmen, öğrencinin gözü önünde engelli babaya saldırdı. Bir vatandaşın cep telefonuna yansıyan görüntülerdeki öğretmenin aileyle olan tehditkar sözleri ise dikkat çekti.

Olay, Antlaya'nın Kaş ilesi Sütleğen Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sütleğen İlköğretim Okulunda sınıf öğretmenliği yapan Y. A., iddialara göre bir 3. Sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Okan Kargın'ı dövdü. Öğrencinin durumu ailesine haber vermesinin ardından ise baba Mehmet Argın (48), Milli Eğitim Müdürlüğüne öğretmen hakkında şikayette bulundu. Şikayetin ardından başlayan soruşturmayı öğrenen Y. A., baba Argın'ı arayarak kendisini neden şikayet ettiğini sordu, iddialara göre ise tehdit etti.

'Hepinizi listeye tek tek yazdım'

Telefon konuşmasının tartışmaya dönmesi üzerine Argın ailesi ile öğretmen sokakta karşı karşıya geldi. Cep telefonu ve güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde öğretmen Y.A. ilk etapta oğluyla birlikte yürüyen anne Fatma Kargın'a (35) 'Hepiniz mahkemeye geleceksiniz. Senide listeye yazdım'diye tehdit etmeye başladı. Anne ise, 'Sen adama astıracağım, kestireceğim diye fedailik yaparken ben bu çocuğu sana nasıl göndereyim'diye karşılık verdi. Daha sonra ayağından engelli olan babanın yanına giden Y. A, 'Beni niye şikayet ediyorsunuz siz' diye sordu, baba ise bu soruya 'sen bu çocuğu niye dövüyorsun?' diyerek karşılık verdi.

'Sen fakirsin, mahkemeye gidecek para bulamazsın'

Dövme olayını kabullenmeyip dedikodu olarak savunan Y. A., ailenin tepkisi üzerine ise bu sefer öğrencisi Okan Kargın'a yönlendi. Çocuğa, 'Senin ağzını burnunu kırdım mı ben?' diye soru yönelten öğretmene, babanın cevabı ise 'illa ağzını burnunu kırman mı gerekiyor' oldu. Tartışmanın alevlenmesi üzerine ise Y. A., babaya tehditler savurmaya başladı. 'Bundan sonra bu köyde beni şikayet eden olursa onun ağzını burnunu kıracağım', 'Sen fakirsin, mahkemeye gidecek para bulamazsın'diye tehditler savuran öğretmen, çevredekilerin 'sen öğretmensin, yakışmıyor' ifadelerine de aldırış etmedi.

'Hadi gel seninle mezarlığa doğru gidelim'

Babaya karşı tehditlerine devam eden Y. A., 'Ben şimdi dolaşmaya çıkıyorum tek başıma, mezarlığa doğru. Hadi gel seninle mezarlığa doğru gidelim. Bu köyün kralı sen misin?' dedikten sonra, tepkisini sürdüren engelli velinin üzerine eşi ve çocuğunun gözü önünde saldırdı. Olay sonrası neye uğradığını şaşıran veli ise, üzerindeki bulunan çakıyı çıkartarak öğretmene gösterdi. Tüm bu anlar ise cep telefonu ve güvenlik kameralarına yansıdı.
Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konunun incelenmesi için bir müfettiş görevlendirileceği bildirildi.
Editör: TE Bilisim