Ceza yağdı

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün yapılan son duruşma sonrası karar açıklandı. Öğretmenevi Müdürü H.G. dolandırıcılıktan 11 yıl 6 ay, resmi belgede sahtecilikten 5 yıl, ihaleye fesat karıştırmaktan 4 yıl 2 ay, rüşvetten 5 yıl olmak üzere toplam 25 yıl 8 ay hapis cezası aldı.

Aynı davada Milli Eğitim Şube Müdürü M.Ş. 10 ay hapis cezası aldı. Bu ceza 6 bin lira para cezasına çevrildi. Aynı davada diğer sanıklar C. B. 7 yıl 7 ay, S.G. 3 yıl 1 ay, G.Y. 3 yıl 4 ay, B.A. 3 yıl 1 ay, İ.K. 1 yıl hapis cezası aldılar.


Eskişehir'de, 13 Ocak 2010 tarihinde, Öğretmenevi'ne yapılan operasyonda, aralarında öğretmenevi müdürü ve 3 çalışanı ile Milli Eğitim Şube Müdürü ve bir memur ile iş adamlarının da aralarında bulunduğu 16 kişi, gözaltına alınmıştı. Öğretmenevi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile okullara malzeme alımı ihalelerine usulsüzlük karıştırarak haksız kazanç elde ettikleri, zimmet, rüşvet suçlarından gözaltına alınan zanlılardan, İl Milli Eğitim Satın Alma Şube Müdürü ile bir kişi, polisteki sorgularının ardından, savcının talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Mahkemeye çıkarılan Öğretmenevi Müdürü H.G. ile iki zanlı tutuklanmış, diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Öğretmenevi Müdürü H.G. ile diğer tutuklular, bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere kefaletle serbest kalmıştı. Bu yaşananlar üzerine İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, kente gelerek, öğretmenevinde inceleme yapmış ve devletin milyonlarca lira zarara uğratıldığı belirlenmişti. Öğretmenevi müdürü ile olaylara karıştıkları belirlenen bazı tutuksuz sanıklar için devleti zarara uğrattıkları gerekçesiyle para cezası verilmişti. Bu esnada, Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan dava 'planlı çete' kapsamına girdiği gerekçesiyle Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Öğretmenevi yolsuzluğu davası, 10 Mayıs 2011 tarihinde Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanmıştı. 2 yılı aşkın süre sonrasında karar açıklandı. Öğretmenevi Müdürü H.G. dolandırıcılıktan 11 yıl 6 ay, resmi belgede sahtecilikten 5 yıl, ihaleye fesat karıştırmaktan 4 yıl 2 ay, rüşvetten 5 yıl olmak üzere toplam 25 yıl 8 ay hapis cezası aldı.

Aynı davada Milli Eğitim Şube Müdürü M.Ş. 10 ay hapis cezası aldı. Bu ceza 6 bin lira para cezasına çevrildi. Aynı davada diğer sanıklar C. B. 7 yıl 7 ay, S.G. 3 yıl 1 ay, G.Y. 3 yıl 4 ay, B.A. 3 yıl 1 ay, İ.K. 1 yıl hapis cezası aldılar.

Haber: AYHAN AYDINER


Editör: TE Bilisim