Parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını açıklayan Sever, 20 yılı aşan dava geçmişi ile il başkanlığına aday olduğunu ifade etti. Kendisi için bir şey istemediğini, dilemediğini ve beklemediğini ifade eden Sever, 'Kimseyi dışarıda bırakmadan şehrimizdeki tüm dava arkadaşlarıma, üç hilalde gelecek arayan hemşerilerime tercüman olmanın azmindeyim' şeklinde konuştu.
Türkiye'de milletin alt kimlik-üst kimlik siyasetiyle ayrıştırıldığını dile getiren Sever, 'Türkiye etnik kimlik siyasetinin ortasına yuvarlanmaktadır. Liderimizin de dediği gibi tehlike büyüktür. Bunu Eskişehir'de endişeyle izliyor, yankı ve sonuçlarına tanık oluyoruz' dedi.

TÜRKİYE'NİN YEGANE TEMİNATI

MHP'nin hem Eskişehir hem de Türkiye'nin yegane teminatı olduğunu söyleyen Oğuz Sever, 'Milletimizin itibarını eskisinden daha görkemli bir seviyeye taşımak, milletimizi yüksek refah seviyesine çıkarmak bizlerin en temel gayesidir. Gelin Eskişehir'de birlik olalım, MHP'yi son yurdumuzun incisi güzel şehrimizde başarıdan başarıya koşturalım, lider parti yapalım. Özellikle vurgulamak istiyorum ki, bir grubun, derneğin ya da bir şahsın teşviki ile bu yola girmiş değilim. Ülkücü işçilerin, ülkücü öğretmenlerin, ülkücü esnafın, yolsuzluk, yoksulluk, işsizlik ve hayat pahalılığı karşısında ezilmiş sessiz çoğunluğun sesi olmak için Eskişehir il başkanlığına talip oldum' diye konuştu. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim