Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ES TV'de yayınlanan Vaziyet programının konuğu oldu. ES TV Genel Yayın Yönetmeni Ali Baş ve Anadolu Gazetesi Köşe Yazarı Arif Anbar'ın sorularını yanıtlayan Kurt, korona gündemini ve belediyenin bu konudaki faaliyetlerini değerlendirdi.
Kurt yaşanılan salgına karşı Odunpazarı Belediyesi'nin üstüne düşen görevleri fazlasıyla yerine getirmeye çalıştığını söyledi. Mevcut durumun bütün insanların sağlığını ilgilendirdiğini, belediye çalışmalarının da insanlarla gerçekleştirildiğini kaydeden Kurt, 'Bizim Odunpazarı Belediyesi olarak şu an bin 700 civarında çalışanımız var. Öncelikle onların haklarını ve sağlığını düşünmek zorundayız. Yine herkesin bildiği gibi ciddi anlamda personel eksiği söz konusu çünkü herkes izinli. Herkes önce kendisini, çevresini, ailesini ondan sonra da toplumu değerlendirmek durumunda olduğu için' dedi.
ANLATAMIYORUZ
İnsanları yan yana getiren, onların yan yana olmasına neden olan bütün etkinlikleri iptal ettiklerini kaydeden Kurt, 'Yani halk merkezlerimizde, kurs merkezlerimizde, kütüphanelerimizde, parklarımızda artık hayat durdu. Yani anlatamıyoruz hemşerilerimize. İşin başından düğmeyi yanlış düğmelediğimiz için yanlış gidiyor. İnsanlara evde otur, diyoruz ama iş yerleri açık. İnsanlar iş yerine gitmek zorunda. Dolayısıyla da o zaman sokağa çıkmamanın bir yaptırımı söz konusu değil. Parklar dolu. Parklarda zabıtalarla sesli olarak uyarıyoruz, mesafeyi koruyun, oturmayın gibi ama kimseye bunu anlatamıyoruz. O nedenle, birçok yerde bankları söktük, kamelyaları bantla kapattık. En son bugün hamam yolunu şeritlerle kapattık. Burada hemşerilerin biraz daha televizyonları izlemesi lazım. Doktorları, sağlıkçıları, bilim insanlarını dinlemeleri lazım' dedi.
OHAL'DEN YANA DEĞİLİM
Hükümetin getirdiği kısıtlamaları değerlendiren Kurt, 'Şu ortamda bile hükümetin açıkladığı ekonomik kalkan paketinin içinde hiç bu işle ilgili olmayan şeyler geçiyor. Art niyet var. Bu art niyete güvenmiyorum. Pakette de güven vermeyen birtakım uygulamalar olduğu için ben OHAL, sıkı yönetim gibi şeylerin adını anmak istemiyorum ama sokağa çıkmak yasak olsun. İnsanalar evinde otursun. Siz insanlara evinde otur diyorsunuz ama patron diyor ki 3 gün işe gelmedin ben senin iş akdini feshederim. O zaman bu sosyal devleti gündemimize tekrar oturtacağız ve devlet burada kendini gösterecek. İşe el koyacak, diyecek ki; 'Kardeşim 1 ay durduk.' Eğer Türkiye 1 ay durduğu zaman batıyorsa geçmiş olsun. Bizim o anlı şanlı, Almanya'nın Amerika'nın kıskandığı ekonomik yapımızın hiçbir işe yaramadığı ortaya çıkmış olur. Ben katı bir biçimde önlem alınması gerektiğini, sokağa çıkmanın yasak olması gerektiğini söyleyenlerdenim. OHAL dediğimiz zaman bu hükümet başka şeyler yapar o yüzden ben OHAL'den yana değilim' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim