NE ALAKASI VAR?

Müfettişler ilan veren Çalışkan ile ilgili soruşturma başlattı. Eğitimciler bu soruşturmanın akıbetinin ne olduğunu sorarak, yeni gelen Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen'den bu ilan verme olayının üzerini kapatılmasına izin vermemesini istedi. İnönü'deki okul müdürünün 75. Yıl Mahallesi'ndeki Anadolu Lisesi ile nasıl bir alakasının bulunduğu merak konusu oldu.

KENDİSİ Mİ SEÇECEK?

Eğitimciler yaşanan olaya tepki vererek, 'Engin Çalışkan, çalışmadığı bir lise kantinine personel alımı için neden internete ilan verebiliyor? Alınacak bayan personeli neden kendisi seçmek istiyor? İnönü'deki okul müdürü 75. Yıl Mahallesi'ndeki kantine alınacak bayan personelin fiziki özelliklerine bakıp da mı onun alınmasına karar verecek? Niye kantin işletmecisi değil de Çalışkan ilan veriyor' diye Konuştu.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Öztaş'ı telefonla aradık. Kendisi bu olayla ilgili soruşturmanın hala sürdüğünü söyledi. Öztaş, 'Müfettiş arkadaşlarımız çalışmaya tamamlamadıktan sonra dosya önüme gelecek. Şu anda soruşturma devam ediyor' derdi.

Devamını Ayhan Aydıner'in yazısından okuyabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim