Kırıkkale'de 38 yaşındaki Emine Bulut eski eşi Fedai Baran tarafından kızının önünde öldürüldü. Bulut'un 'Ölmek istemiyorum' feryadı kadınların 'Ölmek istemiyoruz' tepkisine dönüştü. Eskişehir Demokratik Kadın Platformu (EDKP) çağrısıyla İsmet İnönü Caddesi'nde bulunan Kanatlı AVM önünde toplanan kadınlar erkek şiddetinin son bulması için hep birlikte 'Asla yalnız yürümeyeceksin', 'Ölmek istemiyoruz', 'Bir kişi daha eksilmeyeceğiz' sloganlarını attı.
BU BİR ÖFKE ÇIĞLIĞI
EDKP adına basın açıklamasını okuyan Avukat Pınar Çelik Arpacı, 'Bu ülkede kadın katliamı var. Bu ülkede kadınlar erkekler tarafından her gün, herkesin gözleri önünde, sistemli olarak öldürüyor. Ama kadınlar ölmek istemiyor. Bir kadın boğazında bıçakla yerde yatarken son söz olarak 'Ölmek istemiyorum' diyorsa, bu yaptığımız artık bir basın açıklaması değildir. Bu gün burada bu saatte Eskişehir'de yan yana gelmişsek ve dişlerimiz kenetli, yumruklarımız sıkılmışsa ve öfkeden ağlamamak için zor tutuyorsak kendimizi bu artık sadece bir basın açıklaması değildir. Bu yan yana geliş bir öfke çığlığı olacak ve Emine Bulut'u öldüren düzen artık yerle bir olacaktır' dedi.
HER GÜN BİR KADIN ÖLDÜRÜLÜYOR
2019'un Temmuz ayında 31 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü hatırlatan Arpacı, 'Yani her gün bir kadın erkekler tarafından öldürüldü. Biz bu satırları yazarken Konya'da Tuba Erkol 20 yerinden bıçaklayarak öldürüldü katil Bekir Erkol tarafından. Tuba Erkol'un 9 yaşındaki kızı ise 'Annemsiz uyuyamam ki, onsuz nasıl yatarım?' diyordu. Tıpkı Emine Bulut'un küçük kızının 'Anne ölme' dediği gibi' diye konuştu.
BİR KİŞİ DAHA EKSİLMEYECEĞİZ
Kadın erkek eşitliğinin sağlandığı ve kadına yönelik şiddetin son bulduğu bir hayatı tüm kız çocuklarına borçlu olduklarını vurgulayan Arpacı, 'Artık bir kişi daha eksilmeyeceğiz. Öfkemizle, hıncımızla kadın düşmanı politikalarına karşı duracağız. İstanbul Sözleşmesi'ni uygulatacağız, nafaka hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz, kadınların can simidi olan Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Yasası'ndan taviz vermeyeceğiz. Kadınların bu ülkede can güvenliği sorunu varken bizler yaşam hakkımız için sokakta, adliye koridorlarında olmaya devam edeceğiz. 'Asla yalnız yürümeyeceksin. Ölmek İstemiyoruz. Bir kişi daha eksilmeyeceğiz' diyerek kadın dayanışmasını ve mücadelemizi yükselteceğiz' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim