Seyitgazi-Kırka-Afyon karayolunun yapılması için başlatılan imza kampanyasının ardından toplanan imzalar TBMM'ye götürüldü. Toplanan 10 bin imzayı Meclis'te yapılan basın açıklaması ile duyuran Seyitgazililer, yolun yapılması için iktidara çağrıda bulundu. CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve Afyon Milletvekili Burcu Köksal ile TBMM'de basın açıklaması yapan Seyitgazililer, imza dilekçelerini Karayolları Genel Müdürlüğü'ne keslim edilmek üzere milletvekillerine teslim etti.
MAZERET BULMAYIN
Ölüm yolunda son 11 yılda 35 vatandaşın can verdiğini 2 bin kişinin ise yaralandığını vurgulayan CHP Milletvekili Utku Çakırözer, 'Yolun yapılması için yıllardır Seyitgazi halkı, Eskişehir halkı talepte bulunuyor. Eskişehir halkı bu yolun yapılmasını istiyor. Bu yol sadece Eskişehir'in sorunu değil. Marmara'yı, Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayan yol. Bu yolu yüzbinlerce araç kullanıyor. Bütçe yok, ödenek yok demek mazeret değil! Burada insanımız ölmemek için çağrıda bulunuyor. Bu yolun yapılmaması sadece Eskişehir'i cezalandırmıyor. Türkiye'nin ayıbı. Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir yol yok. AKP'nin bu ayıbından Türkiye'nin kurtulması lazım. Herkese söyledik. Artık yeter diyoruz, Artık bu yolda insanlarımız ölsün istemiyoruz. 2022 bu ölüm yolunun bittiği yıl olsun diyoruz' ifadelerini kullandı. Defalarca Meclis'tebu konuyu gündeme getirdiklerini hatırlatan CHP Milletvekili Jale Nur Süllü ise, 'Yol yapmakla övünen AKP iktidarından talebimizdir. Derhal Seyitgazi-Kırka-Afyon yolunu kullanabilir hale getirsinler' diye konuştu.
BİR KAZA DAHA OLMASIN
Eskişehirlilere destek veren CHP Afyon Milletvekili Burcu Köksal şöyle konuştu: 'Yıllardır bu yolu kullanan vatandaşlarımızın feryadını, bizlerin sesini duymak istemeyen iktidara çağrımızdır. Bu yol bir an önce yapılsın. Para yok, ödenek yok gibi bahanelerin arkasına sığınmayın bu vicdani, insani bir olaydır. Yeni bir kaza yaşanmadan bir an önce bu yolun yapılmasını buradan bir kez daha yeniliyoruz.'
MANİDAR GÖRÜNÜYOR
Seyitgazililer adına Meclis'e açıklama yaptıklarını söyleyen Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, 'Buraya 95 km'lik ölüm yolu dediğimiz yolun yapılması için geldik. Afyon-Eskişehir sınırı üzerinde yaklaşık 20 km'lik çift geliş-gidiş bir yol yapıldı. Hatta Eskişehir sınırımızın 2 km içerisine kadar yapılan çift şeritli bir yol. Ancak Eskişehir'den Afyon il sınırına kadar olan bölümün bunca yıldır yapılmaması bizce manidar görülmekte. Biz Seyitgazi halkı olarak buna tepki gösteriyoruz' diye konuştu.
ÇALMADIĞIMIZ KAPI KALMADI
Kırka Mahalle Muhtarı Fayık Büyükkaraca ise yolun yapılması için çalmadıkları kapı kalmadığını söyledi. Büyükkaraca, 'Şu zamana kadar çalmadığımız kapı kalmadı. Siyasi, resmi.. Ama sonuç alamadık. En kısa zamanda bu ölüm yolunun yapılmasını ve kazaların sonlanmasını istiyoruz' dedi. Kadınlar adına konuşan Selma Sara, '95 km'lik yolun bir an önce yapılmasını istiyoruz. Anneler olarak, çocuklarımızın, evlatlarımızın, vatandaşlarımızın ölmemesini istiyoruz, bu yolun bir an önce yapılmasını istiyoruz' diye konuştu.
Editör: TE Bilisim