Vali Özdemir Çakacak başkanlığında 2020 yılı birinci dönem İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Yunus Emre Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda yatırımlar hakkında bilgi veren Vali Çakacak, 'İlimizde 22 yatırımcı kuruluşun gerçekleştirdiği yatırımların toplam proje bedelleri 5 milyar 164 milyon 906 bin lira, 2019 yılı ödeneği 791 milyon 396 bin lira, 2019 yılı ve sonu itibariyle harcama 603 milyon 976 bin liradır. Toplam 377 projenin 208'i tamamlanmış, 92'si devam etmekte, 26'sı ihale aşamasında, 5'inin ihalesi yapılmış olup 1 proje tasfiye edilmiştir' diye konuştu.
AKSAMA OLDU
Karayolları 4'üncü Bölge Müdürü İlhan Aytekin, müdürlük olarak devam eden ve yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgi verdi. Aytekin, '2020 yılında önemli projelerimiz var. Sivrihisar, Eskişehir-Bozüyük, Kütahya ve Emirdağ yollarında üst yapı çalışmalarımız devam edecek. Sarıcakaya yolunda biraz aksamalar oldu ancak bizden kaynaklı sorunlar söz konusu değil. Mahkeme kararları doğrultusunda ihale süreci yeniden başladı. İnşallah kısa sürede yeni firmayla sözleşme yaparak 2020 yılı içerisinde devam etmeyi istiyoruz. Alpu yolunda çalışmalarımız devam ediyor. 2020 yılı içerisinde 5 kilometre bölünmüş yol sıcak asfalt olarak bitirmeyi hedefliyoruz' dedi.
PROGRAMI BEKLİYOR
Aytekin, 'Eskişehir için iki önemli projemiz daha var. Bunlardan biri çevreyolu. 53 kilometrelik bölünmüş yol olarak projelenmiş. Projemiz hazır 2020 yatırım programına girmesi halinde yapım sürecini başlatmayı düşünüyoruz. Diğer yol ise Seyitgazi, Kırka yolu. 3 bölge hudut yolumuz. 95 kilometre olan bu yolumuz şu an tek yol. İki çarpı 1 olarak hizmet vermektedir. Proje çalışmalarımız devam ediyor. Projemizi 2020 yılının 3'üncü çeyreğinde bölünmüş yol olarak bitirmeyi hedefliyoruz. Yatırım programına da teklifi yaptık. Bu günlerde biliyorsunuz yatırım programı açıklanacak. Bu iki proje şehrimiz için çok önemli. Mihalgazi yolumuzun ihalesini yaptık değerlendirme sürecimiz devam ediyor. Askı sürecine başlayacağız. Bir şikayet süreci yaşanmazsa Nisan ayı başında sözleşmeyi imzalamayı ön görüyoruz' diye konuştu.
SEL VURACAK
Vali Çakacak ise bu haberlerin sevindirici olduğunu söyleyerek bölünmüş yolun bir ihtiyaç olduğunu söyledi. DSİ Bölge Müdür Vekili Durmuş Duran ise müdürlüklerinin yatırımları hakkında bilgi verdi. Duran'ın konuşmasının ardından söz alan İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, 'İnönü'de yoğun kar yağışı devam ediyor. Sadece düz yerlerde kar kalınlığı 1,5 metreyi geçmiş durumda. Bundan bir sene önceki toplantıda arz ettim. İnönü'de kayaların üzerinde biriken kar sel olarak ilçeye iniyor. Selin önlenmesi DSİ'ye ait. Geçen sene vermiş olduğumuz talimat doğrultusunda heyet geldi. Ancak hala yapılmadı. Şu an yine kar yağdı. Havalar bir anda ısınırsa sel yine ilçeye vuracak. Ben geceleri uyuyamıyorum. Lütfen acil bir önlem alınması gerekiyor. İkinci mevzu da İnönü ilçesinin ovası koruma altına alınan 6 büyük ovadan bir tanesi. Bu ova bugüne kadar kapalı devre sulama sistemini hayata geçiremedi. Bütün işlemleri tamamlandı. 2014'ten bu yana neden ihaleye çıkmıyor? Neden projeler bitmiyor?' ifadelerini kullandı.
VALİDEN TALİMAT
Vali çakacak ise Duran'a talimat vererek 'Şu andaki duruma bir bakın. Bir ekip kuracaksın, gideceksin, bakacaksın, bana bildireceksin' diye konuştu. ESRA ÜNLÜ

Editör: TE Bilisim