Müze ve kültürel miras alanlarında dünya çapında önemli girişimleri öne çıkarmak ve onurlandırmak amacıyla İngiltere'de düzenlenen '18th Museums + Heritage Awards' (Müze ve Kültürel Miras Ödülleri), önceki akşam KOVID-19 sebebiyle çevrimiçi gerçekleşen törende sahiplerini buldu. 1 milyon Pound'un üzerinde yatırım yapılan Uluslararası Proje Ödülü'nü alan OMM, dünyanın farklı şehirlerinden kısa listeye kalan 4 müzeyi geride bırakarak kazandı.

TÜRKİYE'DEN TEK MÜZE

15 farklı kategoride verilen, MoMA, Oxford Müzesi, Royal Collection Trust gibi önemli kurumların aday gösterildiği Müze ve Kültürel Miras Ödülleri'nde OMM, Türkiye'den ödül alan tek müze olmanın mutluluğunu yaşadı. OMM ile birlikte, 'Yılın Uluslararası Projesi > £1m' kategorisinde aday gösterilen diğer kurumlar arasında Leiden Belediyesi, Museum De Lakenhal; Barker Langham (Katar Ulusal Müzesi adına); Literature Ireland Müzesi ve Liget Budapest'in restorasyon projesi Olof Palme House yer aldı.

ÇOK GURURLUYUM

Müze ve Kültürel Miras Ödülleri kapsamında OMM'un uluslararası kategoride kazandığı ödül hakkında, OMM Yönetim Kurulu Başkanı İdil Tabanca 'OMM'un hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür etmek istiyorum. Öncelikle Erol Tabanca, Rana Erkan Tabanca ve Cem Siyahi'ye teşekkür ederim. Onlar olmadan OMM'un olması mümkün değildi. Ardından müzeyi bir buluşma noktası olarak yaratan Kengo Kuma ve Yuki Ikeguchi'ye, ve genç yaratıcı ekibimize teşekkür ederim. Bu ödülün bizim için önemli olduğu kadar Eskişehir ve Türkiye için de büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Şu an içinde bulunduğumuz dönemde sanata ve kültüre çok ihtiyaç var. Biz kültürel bir diyalog ve yaratıcı ortam sunmak için yolculuğumuza başladık. Çabalarımızın fark yaratmasından ve ödüllendirilmesinden ötürü çok gururluyum' yorumunda bulundu. HM

Editör: TE Bilisim