Sağlık Bakanlığı tarafından korona virüs ile mücadele sürecinde görevlendirilen filyasyon ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Eskişehir'de hastalığın tespit aşamasında 82 filyasyon ekibi bulunurken, toplam 164 kişi sahada görev alıyor.
25 BİN TEST YAPILDI
İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Aslı Melek Zeytin, filyasyonla ilgili bilgi verdi. Salgının başladığı günden itibaren kaynağını bulmak için çalıştıklarını belirten Zeytin, 'Ardından da pozitif vaka ile temas eden kişilere ulaşarak onları bir an önce izolasyona alıp, yayılımını engellemeye çalışan bir ekip. İlimiz genelinde yaklaşık 25 bin test yapıldı. Bunların tamamı filyasyon ekiplerince yapılanlar değil, hastanedeki başvurular da bunların içinde yer alıyor. Bunun haricinde testler, Eskişehir Şehir Hastanesi, Yunus Emre Devlet Hastanesi ve ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılmakta. Testlerde öncelikli olarak boğaz ve burundan bir sürüntü örneği alınıyor. Ardından bunların özel çalışma yöntemleri var ve mikrobiyoloji laboratuvarlarında uzmanlarca testler değerlendiriliyor. Şu an itibariyle Eskişehir'de 1 köy ve 7 ev karantina altında' diye konuştu.
EVDE KAL ÇAĞRISI
Son olarak vatandaşlara 'Evde kal' çağrısında bulunan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Aslı Melek Zeytin, 'Vatandaşlardan bizim isteğimiz, bakanlığımızın da sık sık açıkladığı gibi mümkün olduğunca evde kalmaya devam etsinler. Dışarıya çıkmaları gerektiği zamanlarda da sosyal mesafeye dikkat edip, maskelerini takarak yaşamlarına devam etsinler' şeklinde konuştu. İHA
Editör: TE Bilisim