Odunpazarı Belediyesi tarafından 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla piknik düzenledi. Pikniğe Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili adayları Cemal Okan Yüksel, Metin Tomsuk, Erdal Çakıcıer, belediye çalışanları ve aileleri katıldı. Şehr-i Derya Parkında düzenlenen etkinlikte, Odunpazarı Belediyesi Yunusemre Kültür Merkezi Sahne Sanat Grubunun söylediği türküler ile eğlenceli bir gün geçiren Odunpazarı Belediyesi personel ve aileleri hazırlanan piste çıkarak kaşık havası oynadı. Söylenen türkü ve şarkılara eşlik etti. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, personelle birlikte karşılıklı kaşık havası oynamayı da ihmal etmedi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, personel ve aileleriyle yakından ilgilendi, masalarına oturarak sohbet etti.

HEPİNİZİN YERİ AYRI

İşçilerin kendileri açısından ayrı bir öneminin olduğunu söyleyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 'Odunpazarı Belediyesi'ndeki bütün çalışan arkadaşlarımız işçi, memur, sözleşmeli, taşeron kim varsa bizim arkadaşımızdır. Bizim gözümüzde bunların hepsi eşittir. Özellikle şimdiye kadar dışlanan, ötelenen taşeron işçi kardeşlerimiz bizim asli çalışanımızdır' dedi.

'TAŞERONU KALDIRACAĞIZ'

Taşeron sorununa dikkat çeken Başkan Kurt, '12 yıldır ezici çoğunlukla iktidar olanlar her gün taşeronu çoğalttı, büyüttü ama taşeron işçinin hakkını da yok etti. Biz 7 Haziran'da desteklerinizle iktidar olacağız ve taşeronu kaldıracağız. Çokta zor değil. Üç kelimelik bir kanun 'Kamuda taşeron işçi çalıştırılamaz'. Bu kadar açık bu kadar net. Ama diyelim ki eskisi gibi yanıldınız bize oy vermediniz canınız sağ olsun' şeklinde konuştu.

ODUNPAZARI BELEDİYESİ'NDE TAŞERONU KALDIRDIK

Kurt Odunpazarı Belediyesi'nde taşeronu kaldırdıklarını belirterek, 'Odunpazarı Belediyesinde biz taşeronu kaldırdık. Biz sizin iş güvencenizi CHP programına yazdık. CHP'liler hiç kimseyi işten atmaz. CHP'liler benim gibi düşünmüyor diye hiç kimseye baskı yapmaz. Hiç kimseyi ötekileştirmez. Bunu çok net bilin ve beyninize işleyin' dedi.

7 HAZİRAN'A DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye'de taşeronun kalkması için 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerin önemine dikkat çeken Başkan Kurt şunları söyledi: 'Türkiye'deki sömürüyü, olumsuzluğu yaşıyorsunuz. Öyle bir kanun yapmışlar ki bir işi hizmet alımı suretiyle yapmamız lazım. O zaman size vereceğimiz parayı taşeron şirket alıyor. Bunu aradan kaldıracağız. Bunu aradan çıkarmanın yolu 7 Haziran'da vereceğiniz oylardır. İster verin, ister vermeyin sizin bileceğiniz iş. Ananınızın ak sütü gibi helal olsun. Ama insan birazda kendini düşünür. Kendisini düşünmeyen insan belediyesini hiç düşünmez. Belediyesini düşünmeyen adam, şehrini hiç düşünmez. Şehrini düşünmeyen, ülkesini hiç düşünmez. Bizim çalışanlarımız, arkadaşlarımız böyle değil. Gelin yan yana duralım. Gelin birlikte olalım gelin birlikte çalışalım. Türkiye'yi değiştirmek bizim işimiz. Önce Odunpazarı sonra Eskişehir ve Türkiye değişecek. Az kaldı 7 Haziran'da mutlu ve yaşanacak bir Türkiye geliyor. Bu size bağlıdır.'(HM)

Editör: TE Bilisim