Naymansoy, 2009 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisinin isteğiyle hazırladığı fotoğraf sergisinden yola çıkarak '50 Öncü Türk Kadını' adlı kitabı yazdığını söyledi.

Bu kitabın 2012'de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından bastırıldığını ve yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Naymansoy, ' Öncü Türk kadınları daha geniş kitlelere tanıtmanın bir zorunluluk olduğunu düşündüğüm için kitabı yazmış ve amacıma bir parça da olsa ulaşmıştım ancak nihai amacım, bu olağanüstü kadınların yurtdışında da tanıtılmasıdır. Son yıllarda üzerinde tekrar düşünüp geliştirdiğim kitabımı Türkçe-İngilizce olarak yeniden yazdım. Çalışmamı en kısa sürede dünyadaki önemli kadın müzelerine göndereceğim' dedi.

Naymansoy, 'Kitabımla kadın belleğine küçük de olsa bir katkı sağladığım için mutluyum ve kitabı değerli bularak basımında emek veren Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde görevli arkadaşlara ve sunuş yazısını yazan değerli hocam Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'e çok teşekkür ederim'' diye konuştu.

Editör: TE Bilisim