Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, üniversite rektörleri, sanayi ve ticaret odası ile organize sanayi bölgesi üst yönetimi, BEBKA Genel Sekreteri ve çeşitli akademisyenler ile iş insanları katıldı.
KATKI SAĞLAR
ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve ev sahibi Savaş Özaydemir, ATAP'ın kurulduğu yıllardaki dönemi hatırlatarak, gerekli altyapı, fiziki imkanlar, yaratıcı insan kaynağı, tanıtım ve organizasyonel kabiliyet unsurlarını bir araya getirmek suretiyle gerek Eskişehir'i gerekse Eskişehir vasıtasıyla Türkiye'yi yaratıcı endüstriler anlamında bir cazibe merkezi haline getirmek amacıyla Eskişehir'de kurulacak bir 'yaratıcı endüstriler ihtisas serbest bölgesi'nin sadece kent ekonomisine değil, ülke ekonomisine de büyük katkılar sağlayacağını belirtti.
ÖNEMLİ AVANTAJ
Türkiye'nin en gelişmiş büyükşehirlerinden biri olan ve yaşanabilir kentler sıralamasında kültür-sanat alanında ön sırada bulunan Eskişehir'in eğitim, sağlık, ulaşım ve sosyal hayat olanakları bakımından diğer illere kıyasla önemli avantajlara sahip bir yerleşim merkezi olduğu, kurulu üç üniversitesi, 3,5 milyon öğrenci ve 4 bine yakın öğretim üyesi ile Eskişehir'in yaratıcı endüstriler alanında Türkiye'ye öncülük edebilecek yüksek potansiyele sahip olduğu vurgulandı. Eskişehir'de kurulu Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknoparklarında bu sektörde yoğunlaşma olduğu, tüm teknoparklarda yer alan 140 firmanın yarısından fazlasının bu sektörde faaliyette olduğu göz önüne alındığında, Eskişehir'in öncü olarak en uygun yatırım yeri olduğu belirtildi.
HEMEN BAŞLANSIN
Tanıtımdan sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, gündeme getirilen serbest bölge fikrinin Anadolu Üniversitesi'nin animasyon, grafik gibi ilgili bölümleri kurulurken hayata geçmesi gereken bir organizasyon olduğunu ve Eskişehir'in böylesine önemli bir çalışmaya tüm tarafların desteğini alarak bir an önce başlanması gerektiğini söyledi.
DESTEK SÖZÜ
Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli de kurulması düşünülen Eskişehir Yaratıcı Endüstriler Serbest Bölgesine her türlü desteği vereceklerini belirtti. 80 hektar alanda 8 yılda yaklaşık 270 milyon TL yatırımla gerçekleştirilecek proje için Vali Özdemir Çakacak'ın önerisi ile Eskişehir Yaratıcı Endüstriler Serbest Bölgesi kurulması konusunda çalışacak bir Müteşebbis Heyetinin kurulması kararı alındı. HM
Editör: TE Bilisim