Son açıklanan kademeli normalleşme kapsamında kafe ve restoranların hafta içi ve cumartesi günü sabah 07.00 ile akşam 21.00 arasında hizmet vermesine karar verildi. Eskişehir'in en işlek noktalarından biri olan Adalar Porsuk Mevkii'nde bulunan kafelerin bir kısmı hizmet vermeye başlarken bir kısmı da son hazırlıklarını ve temizliklerini yaptı. Arkadaşlarıyla dışarda vakit geçirmeyi özleyen vatandaşlar ise sabah erken saatlerinde kahvaltılarını yapmak için kafelerde buluştu.

BUNA DA ŞÜKÜR

Saat 21.00 kuralının en azından temmuz ayında kaldırılması gerektiğini belirten İbrahim Öz, 'En sonunda kavuştuk. Şükür. 1 Haziran'da açılmayı bekliyorduk. Hazırlığımızı yapmıştık zaten. Buna da şükür. 1.5 senedir zor geçiyor bizler için. Ama bu illet biterse tamamen rahat olacak. Kapanma saati daha erken de olabilirdi. Ama en azından 21.00 dediler. Temmuzda 21.00 kuralını da kaldırırlar diye düşünüyorum' diye konuştu.

21.00 BİRAZ ERKEN

Müşteri almaya başladıkları için çok mutlu olduklarını söyleyen Tahsin Topardıç, '49 gün sonra açıldık. Müşteri aldığımız için özellikle mutluyuz. Dükkanı kontrol etmeye geldiğimizde üzülüyorduk. Herkes parklarda oturuyordu ama kafeler kapalıydı. Doğru ve isabetli bir karar alındı. İnşallah bundan sonra da kapanmaz. 21.00 biraz erken. En azından 22.30'a kadar açık olsak daha iyi. 2 saatlik zaman diliminde ne oluyor anlamıyoruz. Maddi manevi yıprandık' şeklinde konuştu.

24.00'A KADAR UZATILMALI

Kapanma saatinin 24.00'a kadar uzatılmasını isteyen MuratKaraal, 'Açıldığı için çok mutluyuz. Sosyalleşmek bir ihtiyaç. İnsanlar evde sıkıldı. Bizler evde bunaldık. Önlemleri aldık bekliyoruz. Açılmayı tahmin ediyorduk ama 21.00 değil 24.00 olur diye düşünüyorduk kapanma saatini. Dostlarımız geliyor ama çayını yarım bırakıp gitmek zorunda kalıyor. Pazar günü kapalı olmak da kötü oldu' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim