Turizmci Ercan Akmeşe, koronavirüsün turizm sektörüne etkisini ve kamu bankaları tarafından açıklanan tatil destek kredi paketini değerlendirdi. Mart ayından bu yana turizm sektörünün kan kaybettiğini söyleyen Akmeşe, 'Şartların daha olgun hale gelmesiyle beraber talepleri almaya başladık. Öncelikle seyahat sınırlaması kalktığından beri uçak ve otobüs biletleri bu anlamda biraz daha ivme kazandı. Tatil rezervasyonlarında hala tedirginlikleri, çekingenlikleri var. Biz de bunları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapıyoruz' dedi.
SORUN YAŞANMAYACAK
Koronavirüse karşı alınan önlemlerden bahseden Akmeşe, 'Otellere gidildiğinde eskisi gibi açık büfe olmayacağı söyleniyor yok öyle bir şey. Otellerdeki açık büfe aynı devam ediyor sadece kişiler, tatilciler elinin sokup alamıyor otel görevlisi servisi yapacak. Plajdaki şezlonglarda zaten normalde de 2 kişi arasında mesafe 1 metre 15 cm sadece 15 cm fark etti. Havuzdaki ilaçlar normalde de her türlü bakteriyi yok edecek ilaçlardır dolayısıyla havuzlarda herhangi bir sorun olmayacak. Ayrıca deniz de deniz suyu da biliyorsunuz ki durağan bir su değil sürekli hareket halindedir, denizde de herhangi bir sorun yaşanmayacak' ifadelerini kullandı.
FİYATLAR DEĞİŞMEDİ
Sunulan kredi imkanlarının piyasayı rahatlatacağını söyleyen Akmeşe, 'Olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Otel fiyatları aslında çok fazla değişmedi. Rus pazarı dünyada olduğu gibi bu pandemi sürecinde de mevcut rezervasyonlarını Ağustos ayına ertelemeye başladılar Ağustos ayından itibaren Türkiye'ye gelecekler. Yine Avrupa pazarının da kısmen açıklanmasını bekliyorum, o uçakların havaalanlarının açılmasını bekliyoruz. Otellerde bir sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum, iç Pazar da rezervasyonlarını artık yavaş yavaş Temmuz itibariyle yönlendirmeye başladılar. Geçen seneye oranla çok fazla bir şey oynamadı, fiyatlar hemen hemen aynı' dedi. HM
Editör: TE Bilisim