Koronavirüs tedbirleri kapsamında lokanta, kafe, kıraathaneler 16 Mart itibariyle hizmete kapatıldı. Normalleşme süreci kapsamında kapatılan işletmeler belirtilen tedbirlere uymak kaydıyla dün itibariyle hizmete açıldı. Hizmete açılmadan önce tüm işletmeler dezenfekte edildi. Yaklaşık 2 buçuk ay sonra işletmelerini açmanın heyecanını yaşayan esnaflar, tüm tedbirleri aldıklarını, kurallar çerçevesinde hizmet vereceklerini söyledi.
ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK
Kafelere girmeden vatandaşların ateşinin ölçüldüğünü belirten Eray Erdem, 'Dezenfektan koyduk, en önemlisi sosyal mesafeyle alakalı önlemler aldık, masaları belirli bir mesafeye göre koyduk. Herkesi içeri almıyoruz. Belirli sayıda müşteri almaya çalışıyoruz, insanların arasındaki mesafeyi korumaya çalışıyoruz. Kolonya ve dezenfektan kullanıyoruz, bir de kapıdan girerlerken ateşlerini de ölçüyoruz' dedi.
FATURALARI ÖDEYEMEYİZ
Kıraathane işletmecisi Sadık Gülhan ise 'Temizliğimizi yaptık, dezenfektan aldık onu kullanacağız. Sabah 05.00'te açtım, temizliği yaptım artık bekleyeceğiz, oyun yok bir şey yok ama Allah nasip ederse o da olacak. Birkaç kişi geldi gitti sabahtan beri sadece 10 çay. Hizmete devam edeceğiz ama bakalım olursa çünkü olmazsa elektriği suyu ödemez bu vaziyette oluruz. Açıldık ama önemli olan gelen gidenin olması' diye konuştu. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim