Orhangazi Mahallesi Muhtarı İhsan Çağlar, mahallesinin Bağlar bölgesinde oluşan çöp ve moloz yığınlarından dert yandı. Önlem alınmadığı sürece çöplerin daha çok atılacağını anlatan Muhtar Çağlar, moloz yığınından asfalt atığına, hayvan derisinden bira şişelerine kadar yüzlerce atık olduğunu ifade etti.
BİR ŞEYLER YAPILSIN
Atılan çöplerin yazın sinek yaptığını, yağmur yağdığı zamanda da yağmur sularıyla birlikte çöplerin mahalleye geldiğini belirten Muhtar Çağlar, 'Orhangazi Mahallesi'nin üst tarafında vatandaşların çöplerinin atıldığı bir bölge var. Orman bölgesi ama çok fazla çöp atılıyor. Çöp derken inşaat pisliği, ev pisliği, atık her türlüsü var. Orada oluşan her ne kadar belediye ilaçlama yapsa da buradaki atılan çöpün mahalleme çok fazla zararı var. Oradan sinek geliyor, yağmur yağınca yağmur suyuyla bu çöpler mahalleme geliyor. Oranın pisliği bize yetiyor. Her defasında, her toplantıda Kaymakam Bey'in kendisine de söyledim. Orman Bölge Müdürlüğü temizlettirmesine rağmen vatandaş hiç çekinmeden akşam vakti, gece vakti buralara çöplerini atıyor. Ormanı yok ediyorlar. Dikilen ağaçlar olmasına rağmen bu çöpler atılıyor. Bira içenler mi dersiniz, farklı şeyler yapanlar mı dersiniz. Orhangazi'de devriye atılması gerekiyorsa atılsın. Bir şeyler yapılsın. Yetkililerden rica ediyorum artık bu Orhangazi'nin üst tarafındaki Bağlar bölgesi için gerekeni yapsın' diye konuştu.
MAHALLE SAKİNLERİ ŞİKÂYETÇİ
Mahalleliden de sık sık şikayet geldiğini söyleyen Muhtar Çağlar, 'Mahalle sakinleri çok tepkili. Sık sık şikayete geliyorlar. Bunun bir an evvel çözülmesini istiyorum. Orman Bölge buradan 20 kamyon çöpü attı bir sefer. Ama takipçisi olmazsanız, önlem alınmazsa sorun çözülmez. Ben 6 yıldır muhtarım. Devamlı bilgi veriyorum. Sonbahar yağmurları gelecek o yağmur sularıyla bu çöpü benim insanım yiyecek. Yaz gelince buranın çöpünün sineğini de biz çekeceğiz. Orhangazi'nin Bağlar bölgesi çok içler acısı' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim