Eskişehir ve Afyonkarahisar illerinde bulunan 22 şeflikte koruma ekipleri oluşturulurken, orman muhafaza memurları özellikle şehir ve ilçe merkezlerine yakın, genç ağaçlandırma sahaları ve ormanlık alanlarda devriye geziyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, yılbaşında ağaç süsleme geleneğinin çok yaygın olmadığına değindi. Bölge Müdürü Ateş 'Biz yine de kontrollerimizi sıklaştırdık. Şefliklerimizde çam koruma timleri oluşturduk. Vatandaşlarımız ağaç süslemek isterlerse orman fidanlığından 1 metre boyunda bir sedir fidanını 15 liraya, 2 metre boyunda bir karaçam fidanını da 50 liraya satın alabilirler. Yılbaşından sonra da bu fidanı dikebilirler. Ormanlarda meydana gelebilecek her türlü usulsüzlükler için ALO 177 ihbar hattımız 24 saat açıktır. Ormanlık alanlardan ağaç kesmenin idari para cezası yanında, suçlular mahkemeye sevk edildiğinde 3 ay ile 5 yıl arasında ceza alabiliyor' dedi.

Öte yandan Orman Genel Müdürlüğü'nün tüm yurtta 'Ağaç Kesme Fidan Dik' kampanyası başlatması üzerine, Eskişehir'de de hazırlıklar yapıldığı, önümüzdeki cumartesi ve salı günleri şehrin muhtelif yerlerinde halka ücretsiz fidan dağıtılacağı belirtildi.

Editör: TE Bilisim