Orman Mühendisi Levent Özpolat tarafından verilen eğitimlerin bir bölümüne katılan Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, personele hitaben bir konuşma yaptı.

Orman Muhafaza Memurlarının orman teşkilatının en uç çalışanı olduğuna değinen Bölge Müdürü Recep Ateş ' Orman köylümüzle direkt muhatap olan sizsiniz. Bu eğitimin 2 boyutu var. Hem ormancılık mevzuatı, hem de vatandaşla diyalog. Orman köylüleri ile diyalog halinde olun. Onlarla sohbet edin, onları dinleyin. Her şey değişiyor, gelişiyor. Öğrenmenin sonu yok bizde kendimizi yenilemeliyiz. Toplum bizden bu ormanları iyi korumamızı bekliyor, devlet bunun için maaş veriyor. Eskiden her evi, damı, arabayı durdurup arama yetkiniz vardı. Şimdi önce Cumhuriyet Savcısından izin almanız gerekiyor. Kanunlar ve mevzuat sürekli değişiyor. İşte bu eğitimlerle kendimizi geliştireceğiz' dedi.

Afyonkarahisar, Eskişehir, Mihalıççık ve Çatacık Orman İşletme Müdürlüklerinde ayrı ayrı yapılan eğitimlerde, doğaya ve çevreye duyarlı sürdürülebilir ormancılık, orman suçları ve takibi, kolluk görevlilerinin davranış modelleri ve iletişim konuları işlendi.

Editör: TE Bilisim