Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Eskişehir ve Afyonkarahisar illerindeki 630 bin hektarlık ormanlık alanı 22 adet yangın kulesi ile gözetlediklerini belirterek, 'Hakim tepelerde konuşlu bulunan kulelerimizdeki görevlilerimiz her saat başı merkeze rapor verir. Aşırı sıcaklar yüzünden şimdi 15 dakikada bir rapor alıyoruz. Tarımsal hasadın yapılması ve otların da kurumaya başlamasıyla bu teyakkuz dönemimiz eylül ayı sonuna kadar sürecektir. Vatandaşlarımızdan ormana yakın yerlerde anız yakmamalarını, bahçe temizliği yapmamalarını, pikniğe gidenlerin ormanlık alanların içine girmeyip sadece kontrollü mesire alanlarını tercih etmelerini istiyoruz' dedi.

Eskişehir ilinde 14 adet, Afyonkarahisar ilinde 11 adet yangın ilk müdahale ekibi yangın riski yüksek noktalarda bekletildiği, ekiplerde 4-10 ton arası su taşıyan 25 arazöz bulunduğu, ayrıca 17 adet 350 litre su taşıyan pikap sürekli dolaştırıldığı bildirildi.

Öte yandan, orman yangın ihbarları için ALO 177 hattının 24 saat açık olduğu ve 2015 yılında şu an itibariyle küçük çaplı 4 adet yangın meydana geldiği belirtildi. (İHA)

Editör: TE Bilisim