Eskişehir Sinema Günleri kapsamında Eskişehir'e gelen usta sanatçılar Mehmet Aslantuğ, Arzum Onan ve Uğur Polat, Yaşam Köyü'nü gezerek Tepebaşı Belediyesi'nin sosyal projelerini tanıma şansı buldu.
HİZMET EDECEĞİZ
İlk olarak Yaşam Köyü'nde bulunan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni gezen sanatçılar, burada Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile bir araya geldi. REMOURBAN - Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi ve projenin uygulama alanı olan Yaşam Köyü'nü anlatan Ataç, 'Burası da bir sanat noktası. Sanatla, Alzheimer hastalarını buluşturacağız. Genç sinemacılara kapılar açılacak, proje, yönetmenlik, kamera kullanımına kadar birçok konuda hizmetler verilecek. Sanatçılarımız zaman zaman mentörlük yapacak. Destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. En büyük dileğim; buralar bütün şehirlere örnek olsun' şeklinde konuştu.
ETKİLEYİCİ PROJELER
Yaşam Köyü'nü gezdikten sonra izlenimlerini paylaşan Arzum Onan, 'Çok etkileyici, çok önemli işler başarılmış. Birbirinden güzel çocuklarla, gençlerle tanıştık. Onların yaptığı 4 milyon demonte parçayı birleştirme işini öğrendik. Müthiş değerli bilgiler aldık, her bilgi etkileyici. Güzel bir gezi oldu. Etkileyici ve güzel projeler öğrendik' diye konuştu.
KIYMETLİ ÇALIŞMALAR
Mehmet Aslantuğ ise, 'İnsan Eskişehir'e geldiğinde, bütün bu yapılanları ülkeye yaymak gerektiğini söylemek istiyor. Bu kıymetli işlerin ülkeye yayılması gerek. Gezerken çok heyecanlandım, bunlar çok kıymetli çalışmalar, emekler. Yaygınlaşmasını diliyoruz. Biricik olması, örnek olması açısından önemli. Biricik olmak, yaygınlaşarak önem taşır' dedi.
ÇOK MUTLU ETTİ
Bir diğer sanatçı Uğur Polat ise 'Eskişehir benim için her zaman vardı. Ben de aslında Eskişehirliyim, babam buralı. Burada, konservatuvarda 3 yıl hocalık yaptım ve Eskişehir'i çok seviyorum. Başta Ahmet Ataç olmak üzere bu güzel, örnek çalışmalarda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim