26 E 7867 plakalı otomobilin sürücüsü Recep Tektaş (60), iddiaya göre seyir halindeyken önüne köpek çıkması sebebiyle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan araç Sarısungur Göleti'ne devrildi. İhbar üzerine jandarma, itfaiye, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğü, AKUT ile Büyük Ayı Arama Kurtarma Dernekleri ekiplerinin yanı sıra Büyükşehir Belediye İtfaiyesi gönüllü dalgıç timleri olay yerine geldi. Araçta bulunan Zehra Özbek (40) ile sürücü Tektaş, ekipler tarafından sudan çıkarılarak Eskişehir Şehir Hastanesine kaldırıldı. Recep Tektaş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

DİREKSİYONU KIRDI
Olay anını anlatan görgü tanıklarının iddiasına göre Tektaş, birden önüne çıkan köpeğe çarpmamak için direksiyonu kırdı. Daha sonra kontrolünü kaybederek Sarısungur Göleti'ne uçtu. Devrilme anında otomobilden fırlayan Zehra Özbek, su kenarında bulunurken, sürücü Recep Tektaş suyun içinde hareketsiz bir şekilde duruyordu. Kaza sonrası Özbek, araçta bir de çocuk olduğunu söyledi. Kaza anından yaklaşık 5 dakika sonra olay yerine gelen yardım ekipleri ve vatandaşların desteğiyle sürücü Tektaş ile Özbek göletten çıkarılarak 112 Acil Servis ekipleri ile hastaneye gönderildi. Olay yerinde kanlı bir köpek gördüklerini öne süren görgü tanıkları Özbek'in yanına gittiklerinde önce 'çocuk var' deyip daha sonra da 'yok' dediğini belirtti.

ÇOCUĞU ARADILAR
Öte yandan arama kurtarma ekipleri araçta bir çocuk olduğu iddiası sebebiyle gölette arama çalışması başlattı. Hurdaya dönen otomobil içinden çocuk çıkmaması sonucu ekipler arama çalışmalarına devam etti. Uzun süren çalışmalar sonucunda göletin içinde herhangi bir kişi bulunamadı. Arama çalışmaları sonlandırıldı. Güvenlik güçlerinin olayla ilgili olarak soruşturması sürüyor. HM
Editör: TE Bilisim