2014 yılının dünya ekonomisinde yaşanan gelişmelerle dikkat çekici olduğuna ve bunun yanında çevremiz ile komşu ülkelerdeki iç karışıklıklara geçtiğine vurgu yapan Özaydemir, Türkiye'nin de bundan ister istemez etkilendiğini ifade etti. Özaydemir, 'Ülkemiz güçlü ve çalışkan sanayicileriyle önemli potansiyele sahip bir ülke. İhracat ve üretimle büyüme hedefinde olan Türkiye, yüksek katma değerli sanayi üretim sürecini geliştirmek ve yapısal reformları hız vererek yoluna devam etmelidir' dedi.

Riskler ve fırsatlar

2015 yılının iyi değerlendirilmesi ve iyi takip edilmesi gereken bir yıl olduğunu işaret eden Özaydemir, konjektürel ekonomik sorunların artarak sıkıntı yaşanabileceğini bu yüzden dikkatli olunması gerektiğini savundu.

2015 yılında bir başka sıkıntıyı artıracak konunun da, komşulardaki gelişmeler ve AB ile yaşanan ilişkilerimizin olduğunu anlatan Özaydemir, bu konuların üzerinde durulması gereken riskler olduğunu bildirdi.

2015 yılının riskler kadar birçok olumlu gelişmeyi de beraberinde getirebileceğine inandıklarını söyleyen Özaydemir, özellikle Rusya ile atılan adımları önemsediklerini belirtti.

Rusya ile dostluğumuzu geliştirirken, bu ülkeye ihracat faturamızı artırıp, enerji faturamızı düşürebileceğini dile getiren Özaydemir, 'Seçim yılında Hükümetin yapısal reformları gündeme alacağına, kamu yatırımlarım artıracağına da inanıyoruz. Ayrıca 'barış sürecindeki' diye adlandırılan gelişmeler de pozitif etki yaratacaktır' dedi. (HM)

Editör: TE Bilisim