Aralarında ilk defa tren ile tanışan bireylerin bulunduğu 25 kişilik grubu Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak karşıladı. Rektör Şenocak'a büyük bir sevgi gösterisinde bulunan özel gereksinimli bireylerle hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından, ESOGÜ Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu ve Mahmudiye Hippoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etmek için yola çıkıldı.
EVDE SAKLAMAYIN
Ankara'dan öğrenciler, sorumlular ve idareciler ile birlikte Eskişehir'e gelen Dr. Sinan İbiş, 'Tüm anne, baba ve öğretmenlere şunu söylemek isterim. Çocuklarını evlerde saklamasınlar. Çünkü uçaklarımız, trenlerimiz, otobüslerimiz ve tüm ulaşım araçlarımız engelsiz ulaşım için hazır. Devletimiz bu konuda yatırım yaptı. Umarım bizim bu yaptığımız sosyal içerme hem üniversitedeki iş arkadaşlarına hem öğrencilere hem de üniversiteyi takip eden bütün insanlara örnek olur' diye konuştu.
KAPIMIZ AÇIK
Prof. Dr. Kemal Şenocak ise özel gereksinimli çocuklar için her türlü desteği vermek için hazır olduklarının altını çizerek, 'Mahmudiye'deki Atlı Terapi Merkezimiz var. Özellikle burada özel gereksinimli olan çocukların eğitim ve rehabilitasyonu için bu bölüm açıldı. Burada özel gereksinimli olan çocuklarımız gezecekler. Bütün ailelere sesleniyoruz. Bizim üniversitemiz sizlere açıktır, gelin sizlere her türlü katkıda bulunmaya hazırız. Bu bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu hizmeti veriyoruz. Sinan beye bize bu imkanı verdiği için de çok teşekkür ediyoruz' dedi. İHA
Editör: TE Bilisim