Ayten Usta Çocuk Akademisine gelen özel eğitim çocukları, yaptıkları Haluje adı verilen Çerkez mantısı ile ünlü şeflere adeta meydan okudu.
Ayten Usta Gurme Restorant, şimdilerde özel eğitim çocuklarını ağırlayarak, onlarla birlikte etkinlikler yapıyor. Hem yemek yapan, hem de bu sayede enerjilerini atan çocuklar, eğlenerek öğreniyor. İşletmeci Ayten Çetin'ın kızı ve aynı zamanda Pazarlama ve Eğitim Sorumlusu olan Aybike Çetin, bu proje ile çocukları ağırlayıp onlarla etkinlikler yapıldığını belirtti.
Önemli bir aternatif
Bu proje kapsamında anaokulları ve kreşlerdeki çocukları ağırladıklarını belirten Çetin, 'Onlara mutfak gezisi yaptırıyoruz, restoranın nasıl işlediğini anlatıyoruz. Daha sonra da Çerkez mantısı dediğimiz Haluje yapma etkinliğimiz var. Çocuklar kendi elleriyle hamur açıyorlar, içlerini dolduruyorlar, onları pişiriyorlar. Onların yetenekleri bugün her şekilde sergilendi. Bu enerjilerini de mutfakta bir şekilde harcamalarının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ben bugün gördüm ki topluma kazandırılmaları için mutfak çok önemli bir alternatif' diye konuştu.

Hedefimiz 5 bin çocuğu ağırlamak
Kurdukları akademide hedeflerinin 5 bin çocuk ağırlamak olduğunu ifade eden Aybike Çetin, 'Bu özel çocuklarımız genellikle ev içerisinde sosyal yaşamdan biraz uzak oluyorlar. Biz de biraz bunu kıralım, onları toplum içerisine çıkartalım hem biz tanışalım, hem onlar arkadaşlarıyla başka bir ortamda vakit geçirsinler diye bu projede onları ağırlamaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Özel çocuklarla ilk eğitimimiz. Ama bundan sonraki süreçte onlarla her zaman birlikte olmak isteriz' şeklinde konuştu. İHA
Editör: TE Bilisim