Vites yükselttik
Billy Baron, Buğrahan Tuncer, Caner Erdeniz, Josh Duncan ve Jeff Ayres 5'iyle karşılaşmaya başlayan temsilcimiz, maça istediği gibi başlayamadı. Pota altında etkili olamayan temsilcimiz, 11-7 geriye düştü. Ancak daha sonra Baron ve Buğrahan'ın etkili oyunu ile temsilcimiz maça ortak oldu. İlk periyodun son dakikalarında vites yükselten Eskişehir Basket bu periyodu 21-18 önde kapattı.

Eşitlikle tamamlandı
İkinci periyotta ise temsilcimiz dış atışlardaki başarı sayılarıyla farkı bir ara 9 sayıya kadar çıkardı. 38-37'lik farkı korumayan temsilcimiz top kayıplarıyla büyük sıkıntı yaşadı. Rakip Büyükçekmece'de Walker ve Sımpson ile etkili oldu ve durumu eşitledi. Nefes kesen mücadelenin ilk yarısı 41-41'lik eşitlikle tamamlandı.

Kora kor geçti
Karşılaşmanın üçüncü periyoduna hızlı başlayan taraf konuk ekip Büyükçekmece oldu. Mavi Beyazlı ekip bulduğu sayılarla durumu 47-43 yaptı. Temsilcimizde Duncan hem pota altından hem de üç sayı çizgisinden sayılar bularak farkın açılmasını önledi. Baron attığı üçlüklerle takımını 54-53 öne geçirdi. Eskişehir Basket son saniyede yediği üçlükle son periyoda 58-55 geride girdi.

Kazanmayı başardı
Maçın son periyodunda ise müthiş bir çekişme yaşandı. Temsilcimiz dış atışlarla etkili olmaya çalıştı. Karşılaşmanın son 3 dakikasına 67-67'lık eşitlikle girildi. Eskişehir Basket'te Baron yine sazı eline aldı ve durumu 71-67 yaptı. Son dakikalarda müthiş bir performans ortaya koyan Eskişehir Basket maçı 76-71'lik skorla kazanarak üst üste ikinci galibiyetini aldı.

Periyotlarda alınan skorlar
Eskişehir Basket-D.İ. Büyükçekmece: 21-18
Eskişehir Basket-D.İ Büyükçekmece: 41-41
Eskişehir Basket-D.İ. Büyükçekmece: 55-58
Eskişehir Basket-D.İ Büyükçekmece: 76-71
Editör: TE Bilisim