Toplam 4 merkezde; emekli, engelli, gazi ve şehit yakınları başta olmak üzere vatandaşların kullanımına sunulan Gönüllü Bahçeleri de koronovirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler eşliğinde, vatandaşların huzurla vakit geçirdiği mekanlar olmayı sürdürüyor. 9 bin 66 metrekarelik Batıkent Gönüllü Bahçeleri, Zincirlikuyu Mahallesinde bulunan 6 bin 300 metrekarelik Selami Vardar Gönüllü Bahçeleri, Aşağısöğütönü Mahallesinde bulunan 29 bin 900 metrekarelik Mustafa Mansız Gönüllü Bahçeleri ve Aşağı Söğütönü Mahallesinde yer alan 6 bin 585 metrekarelik 2 Eylül Gönüllü Bahçeleri, koronavirüsle mücadele kapsamında gerekli düzenlemelerin yapılması ile vatandaşlara ev sahipliği yapıyor.

SALGINDA BURADAYDIK

Mustafa Mansız Gönüllü Bahçesi sakinlerinden 67 yaşındaki Vahap Yerlikaya, tarımla uğraşarak stres attığını belirtirken, 'Apartman dairesinde oturduğumuzdan dolayı buraya stres atmak, vakit geçirmek için geliyoruz. Biber, bamya, patlıcan, salatalık, domates, marul, turp ektik. Her şeyden de gayet randımanlı vaziyette istediğimiz düzeyde verim aldık. Pandemi döneminin başından bu güne kadar, sabahleyin geldik akşam namazına kadar burada zaman geçirdik. Kimseyle bir ilişkimiz olmadı. Çok memnunuz' sözlerini kullandı.

GELDİĞİMDE RAHATLIYORUM

70 yaşındaki Abdullah Zeyrek ise 'Emekliyim. Bu bahçeleri hizmetimize veren başta Sayın Belediye Başkanımız Ahmet Ataç olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Pandeminin ilk döneminde 3 ay dışarı çıkmadık. Sonra buraya gelmeye başladık. Stres atıyoruz, efor sarf ediyoruz. Evde kapalı kalmaktan çok çok iyi. Sağlık açısından da iyi. Ben diyabet, tansiyon hastasıyım. Ama buraya geldiğim zaman bir rahatlama hissediyorum kendimde' diye konuştu.

ÜRETTİKLERİMİZİ YİYORUZ

55 yaşındaki Osman Turşan ise pandemi döneminde Gönüllü Bahçesi ile stres attığını ifade ederek, 'Pandemi döneminde burada stres atıyoruz. Belediye Başkanımız Ahmet Ataç'a teşekkür ediyoruz. Çok güzel oldu. Şehrin stresinden, gürültüden kurtulmak için çok iyi. Sabah 8'de buraya geliyorum. Kafamız dinç. Rahat, gürültüsüz, patırtısız. Kendimizi yormadan vakit geçiriyoruz. Üstelik daha lezzetli, kendi ürettiğimiz ürünleri yiyoruz' dedi.

TEŞEKKÜR ETTİLER

Sosyal mesafe ve maske kuralları kapsamında 374 vatandaş, 50 metrekarelik bahçelerinde tarımsal üretim gerçekleştirirken, şehir hayatının getirdiği stres ve zihinsel yorgunluktan uzaklaşmanın da mutluluğunu yaşıyor. Vatandaşlar, koronavirüs süresince mağduriyet yaşanmaması adında bahçe kullanım haklarının 1 yıl süre ile uzatılmasından dolayı da Tepebaşı Belediyesi'ne teşekkürlerini iletiyor. HM

Editör: TE Bilisim