Covid-19 salgını taksicilerin de işlerini etkiledi. Pandemi sürecine göre son günlerde işlerinin yüzde 20 oranında arttığını fakat hala istedikleri kıvama gelmediğini söyleyen taksiciler, salgının ilk günlerine göre işlerinin daha iyi olduğunu söyledi.
O ZAMANLAR PERİŞANDI
Pandemi öncesine göre işlerinin yüzde 40-50 oranında zayıfladığını anlatan taksici Selamet Saylam, 'Eskiye göre hala yüzde 40-50 iş kaybımız var. Ama yine bir şekilde üç beş kuruş para kazanıyoruz. İnsanlar evine ekmek parası götürebiliyor. Pandemi dönemine, Nisan, Mayıs aylarına göre yüzde 20 artış var tabi. Pandemide bir gün çalıştık bir gün yattık, yeri geldi dört gün sokağa çıkma yasağı oldu. O zamanlar hastane durakları dışında başka duraklar çalışmadı. Bizim duraklarımız da hastanede olmadığı için çalışmadı. O zamanlar çok perişandı' diye konuştu.
MASKESİZ BİNMEK İSTİYORLAR
Müşterilerin bazen taksiye maskesiz binmek istediğini söyleyen Saylam, 'Biz de tek sıkıntı bazen müşteriler maskesiz taksiye binmek istiyor. Biz kabul etmiyoruz ama bu defa da bize kızıp hakaret ediyorlar. Bazen bırakıp gidiyorlar. Oysa bu onların sağlığı için. Hatta yanımızda fazla maske olunca da veriyoruz. Şoförler Odası düzenli taksilerimizi dezenfekte ediyor araçlarımız güvenli' şeklinde konuştu.
YENİ YENİ DÜZELİYOR
İşlerinin yeni yeni düzelmeye başladığını fakat vaka sayıları artınca tedirginlik yaşadıklarını ifade eden taksici Cemal Ürküş, 'İşler yeni yeni düzelmeye başlıyor ama tam istediğimiz kıvamda değil. Yüzde 30-40 civarlarında. Pandeminin ilk günlerine göre biraz artış var tabi. Vatandaş taksiye yöneliyor. İyiye gidiyoruz. Bugünlerde de Eskişehir ilk 7'ye girdi vaka sayısı olarak. Umut ediyoruz ama önümüz karanlık. Pandemi arttıkça daha da tedirgin oluyoruz. Muamma, belirsiz bir durum var. Pandemide çok zorlandık. Tek çift çalıştık. Bu günlere kadar çok zor günler geçirdik. Şu anda biraz daha iyi ama istediğimiz kıvamda değil' dedi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim