Usluer, sosyal demokrat olmanın çok sesliliği getirdiğini ancak, sosyal demokrat olmanın disiplinsiz olmak demek olmadığını ifade etti. Gaye Usluer, 'Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra mutlaka bir değerlendirme yapılmasını istiyorum ve doğru olanın parti içi bir değerlendirme olduğuna inanıyorum. Bu bağlamda başarıyı sorgulamak kadar başarısızlığı da sorgulamak lazım. Sosyal demokrat olmak çok sesliliği getirir, ama sosyal demokrat olmak disiplinsiz olmak demek değildir. Parti içi meselelerin mutlaka parti içinde tartışılması ve çözüm yerinin parti olması gerektiğini düşünüyorum. Parti içi meselelerin ulu orta medyada tartışılması partiyi yaralar ve hiçbir şekilde partiye yarar getirmez' dedi.

GENEL KURULTAY DOĞRU KARAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel kurultay kararının doğru olduğunu dile getiren Usluer, 'Parti içi tartışmaları hızlı bir şekilde noktalamak ve çözümlemek açısından vakit kaybetmeksizin kurultaya gidilmesi gerekiyordu. Bu anlamda en uygun tarihin 5-6 Eylül 2014 olmasına karar verildi. Kurultayda hem genel başkan, hem parti meclisi disiplin kurulu üyeleri belirlenecek ve partinin tüzüğünde de bir takım değişiklikler yapılacak' ifadelerini kullandı.

YENİLENME DOĞRU OLABİLİR

'Partide tartışılması gereken doğru strateji ve politikaların ne olacağıdır, ama tartışılması gereken genel başkanın kim olacağı sorusu olmamalıdır' diye konuşan PM Üyesi Usluer, açıklamasını şöyle sürdürdü;

'Kadroların yenilenmesi doğru olabilir, genel başkanın çalışma arkadaşlarında bir yenilenmesi doğru olabilir. Çünkü bu bir genel seçim sürecidir, yenilenen kadrolarla yola çıkmak doğru olacaktır. Ama şu anda partinin sorunu yeni bir genel başkan arayışı olmamalıdır.'

İNCE'NİN ÇIKIŞI DEMOKRATİK

Bu anlamda Muharrem İnce'nin çıkışını da demokratik bir çıkış olarak değerlendiren Usluer şöyle konuştu:

'Muharrem İnce de CHP için değerli insanlardan biridir. Başkanlık için kurultaya giderken diğer CHP'lilerin de aday olmaya hakkı vardır. Ancak her isteyen aday olamıyor, delegelerin belli bir oranının imzası ile aday gösteriliyorsunuz. Muharrem İnce dışında da bu oya ulaşan herkes aday olabilir.' (İHA)

Editör: TE Bilisim